Helgan helppo omenapiirakka on netistä Helmi-fi-1.vuodatus.net-sivulta löytämäni ihanan muhkea piirakanpohjaohje. Alkuperäisessä ohjeessa on öljyä melkoisesti, joten testasin miten piirakan käy, kun öljyä ja sokeria vähennetään. Hyvää oli, eikä öljyn vaihtoa ja sokerin vähentämistä
huomannut.
Ohjeesta tulee pieni pellillinen, n. puolet normaalista uunipellillisestä.
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1.5 dl öljyä
0.75 tl suolaa
2.5 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
4.5 dl vehnäjauhoja
2.25 dl nestettä (esim. omenamehua/vettä)
Päälle:
n.4 hapanta omenaa
+ melkein kokonaan 1 pienen
sitruunan mehu omenanlohkojen joukkoon
+ pinnalle sokeria (n.0.5dl)
2.5 dl kaurahiutaleita
75 g sulaa maidotonta sinistä Keijua
0.75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 0.75 tl kanelia
Ohje:
Sekoita taikina kaikki aineet keskenään,
älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Kuori ja lohko omenat (tai makusi mukaan muita
hedelmiä/marjoja) ja sekoita niiden joukkoon sitruunamehu ja sokeri. Lado omenanpalat pohjan päälle. Sekoita
kaurahiutaleiden joukkoon margariinia, sokerit ja kanelia. Ripottele omenalohkojen
päälle ja laita koko komeus uuniin. Paista 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin
ruskea eli reilu puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)