Olen kerännyt reseptikansioon hyvänkuulloisia ohjeita eri lehdistä ja löysin sieltä pitkään testauslistalla ollut kakku-ohjeen, johon tuli suklaapohja ja mangotäyte. Miehellä oli sopivasti syntymäpäivä, joten pääsin testaamaan sitä samantein, jotta voisi viedä töihin kakun. Tästä tuli oli oikein makoisa kakku.
Pohja:
Pohja:
200 g margariinia
3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
2 dl kuumaa vettä
Täyte:
2 prk (425/225g)
säilykemangoviipaleita
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 keltuaista
7 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
200 g vaniljajogurttia
Kostutukseen:
4-5 rkl maitoa
Suklaamassasta tehty levy ja reunoille
suklaakermapursotukset
Suklaakerma:
1
prk Flora vispiä
100 g tummaa suklaata
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin
sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon (alk.per
ohjeessa sekoitettiin ennen munia). Lisää kuuma vesi ja sekoita taikina
tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Kaada taikina vuokaan
ja paista pohjaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä
seuraavaan päivään. Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.
Valmista täyte. Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi
ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta,
kunnes täyte jäähtyy ja se on kuohkeaa. Liota liivatteet. Liuota ne kiehuvaan
sitruunamehuun. Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa. Lisää
kermavaahto ja jogurtti. Nostele tasaiseksi vaahdoksi.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin
puhdistettuun ja kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun kakkuvuokaan. Nosta pohjalle kakkulevy ja
kostuta se maidolla. Levitä ensimmäiseen väliin puolet mangotäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja kaada sen päälle loput
täytteestä. Nosta varovasti pinnalle viimeinen kakkupohjakerros. Anna kakun
hyytyä seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)