lauantai 1. lokakuuta 2011

Kurpitsakakku

Veljeni vietti synttäreitään Halloweenin kynnyksellä ja teema juhlissa oli sen mukainen. Veljeni toiveena oli saada juhliin kakku. Koska halusin testata muotokakun tekemistä, kurpitsa tuntui oivalta ajatukselta.


Muotokakun teko ei kuitenkaan onnistunut aivan ongelmitta. Sopivan jämäkän täytteen löytäminen tuotti ongelmia, koska en halunnut käyttää kovin suuria määriä liivatetta. Yksi kakku tulikin syötyä jo ennen juhlia sen romahdettua, joten päätin koittaa hieman jämäkämpää suklaatäytettä. Tässäkin valkosuklaatäyte olisi kaivannut hieman liivatetta tuekseen. Lisäksi koska kakku oli kuorrutettu Omar-kuorrutteella, oli kokonaisuus aika makea. Vadelmasose olisi raikastanut makua ja sopinut kakkuun paremmin kuin hyvin.




Kaksi hämähäkkiäkin oli eksynyt kakun päälle..


Pohja 5 munan kaakaosokerikakkupohja 21 cm vuokaan. Pohja leikattu 4 osaan ja osat laitettu kerroksittain täytteen kanssa leivontakulhoon. Kulhon pohjan reunoilla oli foliosuikaleet, jotta pohjan sai pyöreämmäksi.

Täytteinä:
Suklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Vispiä
300 g Brunbergin tummaa suklaata
0.5 dl Vaniljakreemijauhetta (ei olisi tarvinnut)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa (varovasti nuolijalla sekoittaen). 

Sekä valkosuklaavaahto:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Vispiä
260 g Pandan valkosuklaata
1 dl Vaniljakreemijauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot varovasti sekoittaen ja lisää sula suklaa nuolijalla varovasti sekoittaen. Ja lisäksi pohjan päälle mansikoita pieneksi silpottuina valkosuklaavaahdon kanssa.

Kostutus: 
n. 3 dl vaniljamaito.

Päällinen:
Lidlin lehmäkarkeista muovattua massaa, jossa tippa punaista.

Koristeet:
Silmät, nenä ja suu leikattu sekä hämähäkit muovailtu kick-karkeista. Hämähäkit alkoi lötsähtää pikku hiljaa, joten pieni sokerimassalisä olisi ehkä auttanut hämiksiä pysymään paremmin jaloillaan.

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina :D Nämä kurpitsakakut olivat muistaakseni oikein muotia joku vuosi sitten. Mutta kivoja ovat, voisi taas ensi Halloweenina tehdä tällaisen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...