perjantai 18. marraskuuta 2011

Kauraisat omena-kanelimuffinit


Kova leipomisvimma iski ja omenahilloa löytyy kaapista melkoisesti, joten päätin testata täytettyjä makeita muffineja. Ja kyllä kannatti! Nami nami nami! Itse tehtyä hilloa sisällä ja ah kun niiiin meheviä. Ohje pongattu jostain netistä, valitettavasti en enää muista mistä.

Hillosydän muffinin keskellä piti leivoksen ihanan mehevänä!

n. 24 pientä tai 12 keskikokoista muffinia.

Taikina:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa (1 maustemitta)
2.5 tl  vaniljasokeria (alk. per. vain 1 tl)
1 1/4 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl pika-kaurahiutaleita
1 dl maitoa (flora vanillaa, kermaa tai omenamehua)
1 dl juoksevaa rasvaa (tai noin 90g sulatettua voita tai margariinia)

Lisäksi:
omenasosetta tai hilloa n. 1 tl per muffini

Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita huolellisesti. Sekoita taikinaan yhdessä rasvan ja nesteen kanssa. Kääntele sekaisin isolla lusikalla tai kädellä, älä vatkaa. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Täytä muffinivuoat melkein täyteen.

Laita taikinaa puoleen väliin, lisää omenahillonokare keskelle ja lisää taikinaa lähes täyteen

Paista muffinit 200 asteessa noin 10 minuuttia (isot 15-20 minuuttia) tai kiertoilmauunissa 175 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä muffinit ja sihtaa tomusokeria muffinien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...