Automme joutui korjaukseen ja kiitoksena siitä tein korjausporukalle tämän kakun.
Kakun päällä oli muutama ruuvi, meisseli ja jakoavain sekä pieni oranssi lilja. Kiitos-teksti ja ruuvimeisselin varsi tehty suklaamassasta, muut sokerimassasta.
Pohjana 22 cm vuokaan tehty 5 munan sokerikakkupohja. Välissä vadelmamousse sekä toisessa välissä mansikoita ja
valkosuklaamoussea.
Aiemmista kakuista
tuttu valkosuklaamousse (alk.per. Hellapoliisi):
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Kuohua
250 g valkosuklaata
2 tl liivatejauhetta
tilkka vettä
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Kuohua
250 g valkosuklaata
2 tl liivatejauhetta
tilkka vettä
2 tl vaniljasokeria (oma lisä)
n. 200 g Pakastemansikoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora Kuohu
vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula
suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut
liivatelehdet. Laita pohjan päälle kohmeiset mansikat ja kaada täyte
mansikoiden päälle. Laita kakkulevy päälle. Tee vadelmamousse.
Vadelmamousse:
3 tl liivatejauhetta
2.5 dl Flora Kuohua
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna (400 g ennen keittämistä, n. 300 g keittämisen ja paseraamisen jälkeen)
3 tl liivatejauhetta
2.5 dl Flora Kuohua
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna (400 g ennen keittämistä, n. 300 g keittämisen ja paseraamisen jälkeen)
Liota liivatejauhetta vedessä ja lämmitä mikrossa kunnes sulaa (n.20 sek.). Vatkaa kerma vaahdoksi. Keitä vadelmat ja paseeraa ne
(= painele siivilän läpi). Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri,
vaniljasokeri ja vadelmasose. Kaada liivateseos edellä
mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada pohjan päälle. Laita kansi päälle, kostuta ja laita jääkaappiin hyytymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)