Pohja:
200 g Digestive
keksejä
100 g margariinia
1.5 rkl sokeria
Täyte:
Täyte:
1 dl sokeria
2.5 tl
vaniljasokeria
1 dl maissijauhoa (ei
tärkkelys)
600 g tuorejuustoa
(ehdottomasti Philadelphia)
1 prk (200 g)
rahkaa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
2 tl sitruunan
mehua
200 g valkosuklaata
1 ½ dl
pakastemustikoita
Tee pohja. Leikkaa
irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula
rasva. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista
pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Sekoita keskenään
sokeri, vaniljasokeri ja maissijauho. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka.
Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Kaada seokseen kerma vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää sitruunan mehu. Sulata valkosuklaa varovasti
mikrossa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan
päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200
asteessa 25-30 minuuttia. Sammuta
uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 25-30 minuuttia. Suojaa
kakku tarvittaessa foliolla, jos se tummuu liikaa paiston aikana. Ota uunista ja
anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 6-8
tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)