Ohjeesta saa pienen pellillisen (n.20 x 30 cm).
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
100 g margariinia
Puolikkaaseen (hieman yli) pohjataikinasta lisätään:
2 dl piimää
100 g margariinia
Puolikkaaseen (hieman yli) pohjataikinasta lisätään:
2 dl piimää
1 muna
Täyte:
8 dl raparperipaloja
500 g rahkaa
8 dl raparperipaloja
500 g rahkaa
3 tl vaniljasokeria
2.5 dl sokeria (vähempi ois riittäny jos sitruunaa ei ois ollu niin pal?)
2.5 dl sokeria (vähempi ois riittäny jos sitruunaa ei ois ollu niin pal?)
2 rkl sitruunamehua
2 munaa
2 munaa
Pinnalle:
puolet pohjataikinasta
Ohje:
Sekoita pohjan aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Ota vajaa puolet muruseoksesta talteen. Sekoita suurempaan osaan piimä ja muna ja painele vuoan pohjalle. Sekoita täytteen aineet raparperin paloja lukuunottamatta. Kaada seos pohjan päälle ja laita päälle raparperinpalat. Ripottele päälle vielä jäljelle jäänyt muruseos. Paista 175 asteessa n.45 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)