Jouluaattona herkuttelimme tällaisellä aivan ihanalla kakulla, jossa oli mielettömän mehevän suklaakakkupohjan päällä kardemummalla maustettua kermavaahtoa sekä läjä puolikoita. Kakku oli juuri sopivan makea ja kevyt kaiken muun herkuttelun jälkeen ja sopikin aivan täydellisesti aaton jälkiruoaksi. Kakun herkullisuudesta kertonee myös se, että
syömisen jälkeen siitä ei ollut jäljellä enää kuin pieni palanen. Ja
tälle kyseiselle joulunviettopoppoolle ei kakut todellakaan uppoa
normaalisti niin hyvin :)
Tuo suklaakakkupohja on vain aina niin ihana. Vaikka käytänkin sitä usein, yllätyn joskus itsekin sen mausta, mehevyydestä ja siitä, että se sopii yhteen ainakin tsiljoonan eri makumaailman kanssa ;) Monipuolinen taikina.
Keittiössämme osa leivontatarvikkeista oli remontin jäljiltä vielä kadoksissa, eikä leipomisesta olisi tullut mitään, joten olin iloinen kun löysin tuon pohjan pakkasesta. Jouluisuutta ajattelin tuoda kakkuun maustamalla kermavaahdon kardemummalla ja se olikin tosi hyvä ajatus. Kardemumma maistui kakussa miedosti, eikä ollut liian päälle käyvä. Aavistuksen ehkä pullamainen olo tuli syödessä :) Puolukat kakun päällä oli piste i:n päällä. Erittäinen herkullinen kokonaisuus kaikenkaikkinens.
Joulun suklaakakku puolukoilla
n. 22-24 cm irtopohjavuokaan
Kakkupohja:
Päälle:
2 dl vispikermaa
2 tl sokeria
n. 1/3 tl kardemummaa
Lisäksi:
n.1.5 dl (maun mukaan) puolukoita
Ohje:
Tee suklaakakkutaikina erillisen ohjeen mukaan ja paista se n. 22-24 cm vuoassa kypsäksi. Anna jäähtyä kokonaan, mielellään seuraavaan päivään asti.
Ennen tarjoilua, vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri sekä maun mukaan kardemummaa. Tasoita tarvittaessa hieman kakkupohjan pintaa. Levitä kermavaahto pinnalla ja ripottele päälle vielä makusi mukaan puolukoita. Ja eikun nauttimaan!
Ennen tarjoilua, vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri sekä maun mukaan kardemummaa. Tasoita tarvittaessa hieman kakkupohjan pintaa. Levitä kermavaahto pinnalla ja ripottele päälle vielä makusi mukaan puolukoita. Ja eikun nauttimaan!
OIKEIN RIEMUKASTA LOPPUVUOTTA JA HERKULLISTA TULEVAA VUOTTA 2016 KAIKILLE!
Täällähän tämä nyt on! Aivan mielettömän ihanan ja jouluisen näköinen ja ihan varmasti huippuhyvää. Tuota kardemummaapa en ole hoksannut kermaan ajatella, mutta tosi hyvä idea. Tätä kakkuahan voi muuntaa eri vuodenaikoihin sopivaksi erilaisilla marjoilla tai hedelmillä. Takuulla menee kokeiluun! :)
VastaaPoistaIhanaa ja onnellista alkavaa vuotta teidän perheelle!<3 Ja mukavia vanhan vuoden jättäjäisiä! :)
Tässä se tosiaan on! ;) Oli kyllä aivan ihanaa! Taisin ottaa pariinkin otteeseen lisää, kun en vain saanut tarpeekseni. Ja niin tekivät muutkin :) Tuo kardemummalisäys pälkähti päähäni yhtäkkiä yllättäen, ja hyvä niin, sillä sai mukavasti kakkuun hieman erilaista makua. Toinen mausteajatus oli kaneli, mutta miten se sitten olisi sopinut puolukoiden kanssa.. Heh, oli pakko heti googlettaa ja kyllähän sieltä löytyi ohjeita, joissa puolukka ja kaneli oli yhdessä :) Ehkäpä ensi kerralla sitten ;) Ja totta, marjoja voi muutella kauden mukaan. Kokeilehan ihmeessä! Kiitos Leena, toivotan vielä tätäkin kautta oikein ihanaa alkavaa vuotta sinulle ja perheellesi :) Ja iloista vuoden vaihdetta :)
PoistaOotkos muuten tenhyt tuota pohjaa gluteenittomana? Onnistuskohan vaihtaa glut.jauhoihin?
VastaaPoistaEn ole itse testaillut gluteenittomana, mutta sitä testanneet lukijat ovat ystävällisesti kertoneet, että onnistuu hyvin gluteenittomilla jauhoillakin :)
PoistaYksinkertaisuudessaan kaunis! Ja varmasti herkullinen, sen verran usein olen tuota pohjaa käyttänyt, että tiedän! ;D Hyvää uutta vuotta 2016 teille! ♥
VastaaPoistaKiitos paljon Taru :D Oli mielettömän hyvän makuinen. Tuo pohja ei näimmä tosiaankaan petä koskaan ;) Kiva, että sullakin on ollut onnistuneet kokeilut :) Oikein ihanaa (ja herkullista) alkavaa vuotta sinulle ja perheellesi! ♥
PoistaNams! Herkullista uutta vuotta! :)
VastaaPoistaKiitos samoin Raisa P, oikein herkullista uutta vuotta myös sinulle! :)
PoistaTämä on todella hyvä resepti! Testasin tänään ja arvosana on kyllä täysi kymppi.
VastaaPoistaMiten säilyttäisit kakkua, jos siinä ei ole kuorrutusta?
Ihana kuulla Misty! :D Tämä kieltämättä oli meidänkin mielestä aikamoista herkkua! :P Pelkkää pohja säilyy muutaman päivän kelmulla vuorattuna huoneenlämmössä. Pidempiaikaista säilytystä varten pohja kannattaa pakastaa, ja ottaa sulamaan huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen kuorruttamista.
PoistaTämä kakkupohja on saanut niin paljon kehuja, että ajattelin kokeilla tuota yllä olevaa jouluista kakkua puolukoilla pikkujoulupöytään. Jäin vain miettimään, kuinkahan monelle henkilölle tuo riittää?
VastaaPoistaNormaalisti tämän kokoinen kakku riittää n. 15-18 henkilölle, toki menekki riippuu myös muista tarjottavista ja syöjien herkutteluinnosta. Meillä tosin tämä kakku riitti juuri ja juuri 8 aikuiselle ja 6 lapselle, ja se nautittiin ehkä pari tuntia raskaan Jouluaterian jälkeen, eli menekki oli aiemmasta tukevasta syömisestä huolimatta reilusti jopa tavallista suurempi. Kakku kannattaa siis varata reilusti, sillä se on niiiin hyvää ;P
Poista