tiistai 12. tammikuuta 2016

Pehmeät suklaamuffinit mustikka- ja puolukkakuorrutteilla


Nämä ihanan pehmoiset muffinit syntyivät, kun yritin keksiä vanhaksi menevälle turkkilaiselle jogurtille käyttötarkoitusta. Muistin, että olin miettinyt Mielettömän mehevää suklaakakkupohja-taikinan muokkaamista hieman helpommaksi ja nyt siihen ja jogurtin hukkaamiselle tuli oiva tilaisuus. Ulkona oli kunnon pakkaspäivä ja päätimmekin tyttöjen kanssa viettää hetken aikaa leipomispuuhissa. Voi että kun näistä tuli hyviä! Juuri sellaisia pehmoisia ja hieman höttöisiä mitä toivottiinkin. Nami!


Taikina on tosi tosi helppo, sillä ensin sekoitetaan kosteat aineet keskenään ja sen jälkeen sekoitetaan joukkoon nopeasti sekoittaen kuivat aineet. Vatkaimet voi siis unohtaa kaappiin. Tätä ei kuitenkaan uskoisi lopputuloksesta, sillä valmiit herkkupalat ovat ihanan ilmavia ja hieman höttöisiä. Yritin saada vangittua kuviinkin tuon koostumuksen, mutta huh, olipas hankalaa ja sanoisinkos että mahdotonta. Kannattaakin itse kokeilla, niin huomaa paremmin mistä puhun :)


Tein muffinien päälle vielä testimielessä pari erilaista kuorrutetta, toisen kaupan puolukkahillosta ja toisen itse tehdystä mustikkamarmeladista, jota oli jäänyt yli pannacottien yhteydessä tekemästäni tupla-annoksen. Tuosta mustikkamarmeladista tehdystä kermavaahdosta tuli aivan mielettömän hyvää ja se sopi näihin suklamuffineihin tajuttoman hyvin! Se oli melko voimakkaan makuinen, sellainen kunnon mustikkapläjäys. Olisi tehnyt samantein mieli syödä muutama lisää, mutta onneksi olin luvannut antaa lapsillekin omansa, niin sain näpit pidettyä erossa ;) Ja tosi hyvää oli puolukkakermallakin! Puolukkainen oli melko miedonmakuista, ja vahvempana se olisikin ehkä jyrännyt liikaa suklaan päälle. Nyt maut olivat hyvässä tasapainossa.  Tytötkin pitivät yhtä paljon molemmista :)


Muffinin maku ihanan suklainen siitäkin huolimatta, ettei näistä löydy oikeaa suklaata. Halutessaan joukkoon voisi toki upottaa muutaman palan suklaarouhetta, mutta itse en ainakaan jäänyt sitä kaipaamaan, sillä nämä olivat muutenkin ihanan makuisia ja juuri sopivan kosteita. Tässäpä tämä ohje.

Pehmeät suklaamuffinit mustikka- ja puolukkakuorrutteilla

n. 12 kpl

Aineet:
1.25 dl juoksevaa rasvaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 munaa
2 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta 
0.5 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria 

Päälle puolukkakerma (riittää n. 6 muffinin päälle):
1.5 dl vispikermaa
n. 1 dl (maun mukaan) puolukkahilloa

Päälle mustikkakerma (riittää n. 6 muffinin päälle):
1.5 dl vispikermaa 

Ohje:
Sekoita rasva, jogurtti, munat ja fariinisokeri hyvin keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja siivilöi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti sekaisin vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat, älä vaivaa. 

Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat juuri ja juuri kypsyneet keskeltä. Anna jäähtyä pari minuuttia pellillä ja poista sitten esim. lautaselle jäähtymään kokonaan. Peitä jäähtymisen ajan vaikkapa kelmulla.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, tee kuorrute/kuorrutteet. Vatkaa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hillo/marmeladi ja vatkaa joukkoon kunnolla. Pursottele (tai levitä lusikalla) kermat muffinssien päälle. 


10 kommenttia:

  1. Aivan upeita herkkuja! Menee ehdottomasti testiin. Lurpsis vaan! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tuo pohja oli iloinen yllätys, kun siitä tuli vatkaamatta just sellainen höttöinen, kuin yleensä tulee jos munia+sokeria tai voita+sokeria vaahdottelee. Ja makukin kohdillaan. Lurpsis tosiaan! ;) Kiitos Leena :D

      Poista
  2. Näyttää niin herkullisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P :) Nämä olivat kyllä mahdottoman hyviä :P

      Poista
  3. Ihanan hempeän näköisiä!:) Tosi hyvin kuvista ilmenee tuo kuohkeus ja näyttävät kyllä höttöisiltä. Varmaan tulisi aika helposti syötyä enemmän kuin yksi...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Kiva kuulla, että koostumus välittyy myös kuvista :) Taisi siina kumpaakin makua hujahtaa pari omaan vatsaan ennen kuin loput päätyivät muille tarjolle. Ihan vain testimielessä piti maistella ;)

      Poista
  4. Ihanan näköisiä, mustikka on yksi omistakin suosikeistani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kakkuvaltakunta! :) Mustikka sopii kyllä moneen paikkaan ja näissä oli yhdessä suklaapohjan kanssa aivan lyömätön yhdistelmä :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...