perjantai 4. marraskuuta 2011

Daim-keksit

Jos pitää daimista, pitää luultavasti myös näistä Daimin makuisista kekseistä. Ohjeen alkuperää en muista, ilmeisesti jostain netistä pongattu. Joten jos tunnistat omaksesi, kiiiitos ihanasta reseptistä!

Edit. 20.6.2014. Valitettavasti juuri tämän ohjeen kekseistä minulta ei löydy kuvaa. Muokkailin keksitaikinaa hieman ja tein niitä uudemman kerran kesäkuussa 2014. Keksit ovat ulkoisesti samannäköiset, joten käypä kurkkaamassa täällä minkälaisista herkkupaloista on kyse! :)

Daim-keksit

Annoksesta tulee ½ uunipellillinen ~30 pikkupalaa

Pohja:
50 g margariinia
2.25 dl kaurahiutaleita
0.5 rkl vehnäjauhoja
0.75 tl leivinjauhetta
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaaleaa siirappia (pistin vahingossa 2 rkl)

Päälle:
1 Maraboun Daim-suklaalevy

Ohje:
Sulata margariini ja lisää muut aineet. Levitä uunipellille ja paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n. 10 min.

Sulata suklaa ja levitä vielä kuuman pohjan päälle. Leikkaa paloiksi heti. Jäähtyessään pohja kovettuu ja lohkeilee. Kuva tämänlaisista kekseistä löytyy siis täältä.

3 kommenttia:

  1. Saiskos näistä kuvaa? Kuulostaa herkulta! Miten rohkaistuit blogin pitoon? Itse harkitsen samaa, mutta näitä herkkuja katsellessa alkaa väkisinkin epäröidä.. Olet tosi taitava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja kommentistasi :D HIenoa että muistutit tästä ohjeesta. Tein näitä muutama vuosi sitten (näimmä 2011), enkä vielä silloin ottanut kuvia kaikista leivonnaisistani, joten kuvaa ei valitettavasti tällä hetkellä ole saatavilla. Makunystyräni kuitenkin kaipaavat kovasti uusintaa, joten teen näitä uudestaan ehkä jo piankin ja nappaan samalla kuvan.

      Poista
    2. Niin ja melkein unohdin sanoa, että perusta ihmeessä blogi, jos sellainen kiinnostaa! Itse laitoin blogin pystyyn hetken mielijohteesta reilu vuosi sitten ja ajatuksena oli pitää tätä vain omana reseptipankkina. Hetken päästä tästä tulikin todella tärkeä harrastus, jota ilman en pystyisi enää varmaan olemaan. Eli eipä muuta kuin blogi pystyyn! Tuletkos kertomaan kun ehdit tekemään sen, tulen sitten vierailulle :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...