Jamie Oliver teki monitoimikoneella brownies-taikinan ja pitihän sitä tällaisen suklaapossun heti testata, ja vielä kahteen kertaan välillä ohjetta hieman muokaten. Tässä on ohje, joka mielestäni oli toimi parhaiten jääden sopivan suklaisen mutaiseksi. Alkuperäiset määrät sulkeissa. Brownies-leivokset kannattaa tehdä ainakin jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua valmiiksi. Brownies-leivokset kestävät hyvin pakastamisen! Minun pakkasessa käyneet leivokset vielä mehevöityivät lisää reunoilta, mistä olivat hieman ehtineet kypsyä liikaa.
Taikina:
200 g taloussuklaata
200 g margariinia (alk.per. 250 g)
1 dl sokeria
1.5 dl ruokosokeria (alk.per. tavallista sokua yht. 200g)
1/4 tl suolaa (ripaus)
0.75 dl kaakaojauhetta
1.25 dl vehnäjauhoja (alk.per.4 rkl kukkurallista
ruokalusikallista)
1 tl leivinjauhetta (oma, alk.per. itsekohoavaa jauhoa)
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
100 g valkosuklaata tai maitosuklaata pieniksi paloiksi leikattuna
Päälle:
n. 1 dl suolapähkinöitä hieman pienemmäksi pilkottuna
50 g valkosuklaata pilkottuna
Ohje:
Laita paloiteltu taloussuklaa, margariini sekä kuivat aineet monitoimikoneeseen ja hurauta paksuksi tahnaksi. Lisää munat yksitellen kunnolla hurauttaen. Sekoita joukkoon lusikalla (ei siis enää monitoimikoneen terällä) suklaata (tai vaikka pähkinöitä, kuivattuja marjoja tms.). Kaada taikina voideltuun 22 x 25 cm vuokaan. Ripottele päälle suolapähkinöitä ja pilkottua suklaata. Paista 200 asteessa n. 20 min. Pitää jäädä tahmeaksi.
Laita paloiteltu taloussuklaa, margariini sekä kuivat aineet monitoimikoneeseen ja hurauta paksuksi tahnaksi. Lisää munat yksitellen kunnolla hurauttaen. Sekoita joukkoon lusikalla (ei siis enää monitoimikoneen terällä) suklaata (tai vaikka pähkinöitä, kuivattuja marjoja tms.). Kaada taikina voideltuun 22 x 25 cm vuokaan. Ripottele päälle suolapähkinöitä ja pilkottua suklaata. Paista 200 asteessa n. 20 min. Pitää jäädä tahmeaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)