perjantai 18. toukokuuta 2012

Feta-sipuli-tomaattipiirakka




Halusin testata esikoisen synttäreille jotain erilaista suolaista piirakkaa. Pastanjauhantaa-sivuilla suositeltiin feta-sipulipiirakkaa (alunperin Pirkan resepti), jota piti päästä testaamaan. Ja hyväähän se olikin. Tosin tein jälleen pieniä viilauksia ohjeeseen. Alkuperäisessä ohjeessa täytteenä punasipulia ja fetaa. Lisäsin itse purjoa ja tomaattia samalla vähentäen punasipulin määrää. Vaihdoin kerman ranskankermaan ja lisäsin myös mustaleima-emmentalia tuomaan hieman juustoisen voimakasta makua.


Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g leivontamargariinia
1/2 dl kevytmaitoa
¼ tl himalajan suolaa

Täyte:
2 kpl (300 g) isoa punasipulia
1 (~200 g) iso purjo
2 rkl fetajuustotölkin lientä
1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl basilikaa
1 tl suolaa
150 g minitomaatteja
1 tlk (150 g) fetajuustokuutioita öljymarinadissa (Pirkka, yrttimarinoidut)
n. 1 dl Apetina fetajuustokuutioita
1 prk (1.5 dl) ranskankermaa
0.5 dl kevytmaitoa
2 munaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Päälle:
0.5 dl mustaleima-emmentalia

Ohje:
Viipaloi kuoritut sipulit ja purjo mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleet fetajuustotölkin liemessä kuumassa paistinpannussa. Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Jäähdytä seosta hieman. Laita pohjan päälle tomaatit. Levitä sipuliseoksesta noin puolet sekä valutetut juustokuutiot tomaattien päälle. Levitä päälle vielä loput sipulit. Muutama juustokuutio saa pilkistää sipulin alta. Sekoita kananmunat ranskankermaa, maitoon ja lisää persilja. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle emmental-juustoraastetta. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...