tiistai 9. lokakuuta 2012

Suklainen tiramisu


Siis tämähän ei ole tiramisu, vaikka otsikossa niin lukeekin.. En vain keksinyt muutakaan nimeä tälle suklaamousse-jälkkärille, jossa mukana kahvi-brändi-seoksella kostutettuja keksejä. Tämä on todella suklaista, mieheni mielestä jopa liian. Itse tietenkin suklaaseen hurahtaneen pidin ja paljon. Mitä enemmän suklaata, sitä namimpi!


Mikäli ei pidä näin suklaisesta, kerma-tuorejuustokerros voisi sopia keventämään makuja. Eli toisen suklakerroksen voi korvata tuolla tuorejuustojutulla. Siinä tapauksessa voisi laittaa pohjalle ensin ohuen suklaakerroksen, sitten keksi, seuraavaksi kermakerros, keksi ja lopuksi suklaakerros..

4 annosta
Pohjalle:
8 kpl Digestive-keksejä

Kostutus:
4 rkl kahvia (1 tl kahvijauhetta/2 rkl kahvia)
2 tl brandya

Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata, n.50%
2 munaa
2.5 dl Flora Vispiä
1 rkl ruokosokeria

Ohje:
Laita tarjoiluastioiden pohjalle 1 digestivekeksi ja kostuta. Kostuta myös 4 muuta keksiä valmiiksi lautasen päällä. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Lisää sokeri. Sulata suklaa ja vatkaa munat joukkoon. Sekoita suklaaseos ja kerma keskenään. Kaada puolet seoksesta tarjoiluastioihin keksien päälle ja lisää loput keksit ja loppu suklaaseos. Laita jähmettymään ja vetäytymään jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...