Siis tämähän ei ole tiramisu, vaikka otsikossa niin lukeekin.. En vain keksinyt muutakaan nimeä tälle suklaamousse-jälkkärille, jossa mukana kahvi-brändi-seoksella kostutettuja keksejä. Tämä on todella suklaista, mieheni mielestä jopa liian. Itse tietenkin suklaaseen hurahtaneen pidin ja paljon. Mitä enemmän suklaata, sitä namimpi!
Mikäli ei pidä näin suklaisesta, kerma-tuorejuustokerros voisi sopia keventämään makuja. Eli toisen suklakerroksen voi korvata tuolla tuorejuustojutulla. Siinä tapauksessa voisi laittaa pohjalle ensin ohuen suklaakerroksen, sitten keksi, seuraavaksi kermakerros, keksi ja lopuksi suklaakerros..
4 annosta
Pohjalle:
8 kpl Digestive-keksejä
Kostutus:
4 rkl kahvia (1 tl kahvijauhetta/2 rkl kahvia)
2 tl brandya
Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata, n.50%
2 munaa
2.5 dl Flora Vispiä
1 rkl ruokosokeria
Ohje:
Laita tarjoiluastioiden pohjalle 1 digestivekeksi ja
kostuta. Kostuta myös 4 muuta keksiä valmiiksi lautasen päällä. Vatkaa Flora
Vispi vaahdoksi. Lisää sokeri. Sulata suklaa ja vatkaa munat joukkoon. Sekoita
suklaaseos ja kerma keskenään. Kaada puolet seoksesta tarjoiluastioihin keksien
päälle ja lisää loput keksit ja loppu suklaaseos. Laita jähmettymään ja
vetäytymään jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)