Kaupassa silmäni osui karpalo-tuorejuustoon. Sitähän oli pakko ostaa. Halusin kehitellä siitä jonkin ihanan jälkiruoan Joululounaalle ja onnistuin mielestäni hyvin. Kakku sai kehuja kaikilta syöjiltä ja reseptiäkin kysyttiin. Kakku oli melko kirpsakka, eli joululounaan päälle aivan täydellinen! Valitettavasti kuvaa ei tullut otettua..
Vuokana 22 cm irtopohjavuoka.
Pohja:
Pohja:
n. 150 g
suklaadigestiveä
50 g sulatettua
voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Karpalotäyte:
2 purkkia ( a' 200g) Creme Bonjour
Karpalo-tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.5 tl liivatejauhetta
1 rkl vettä
0.5 rkl sitruunanmehua
2.5 dl Vatkattavaa Flora Vanillaa
Liuota liivatejauhe veteen ja sitruunamehuun. Vatkaa
Flora vanilla vaahdoksi. Sekoita tuorejuustot
ja sokerit keskenään ja lisää vaniljavaahtoon. Kuumenna turvonnutta liivatetta mikrossa n. 15-20 sekuntia, kunnes se sulaa. Lisää liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kiille:
2.5 dl (n.150 g) pakastekarpaloita
7 rkl sokeria
2 dl vettä
1.5 tl liivatejauhetta
1.5 rkl sitruunamehua
Liuota liivatejauhe sitruunamehuun. Kuumenna seos kunnes liivate sulaa ja
anna jäähtyä. Hurauta karpalot veden kanssa sauvasekoittimella sileäksi. Lisää
joukkoon sokeri. Maista ja muuta määriä tarvittaessa! Siivilöi seoksesta pois
suurimmat krömmäleet. Lisää joukkoon liivateseos. Kaada hyytyneen täytteen
päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)