torstai 20. joulukuuta 2012

Karpaloinen unelma


Kaupassa silmäni osui karpalo-tuorejuustoon. Sitähän oli pakko ostaa. Halusin kehitellä siitä jonkin ihanan jälkiruoan Joululounaalle ja onnistuin mielestäni hyvin. Kakku sai kehuja kaikilta syöjiltä ja reseptiäkin kysyttiin. Kakku oli melko kirpsakka, eli joululounaan päälle aivan täydellinen! Valitettavasti kuvaa ei tullut otettua..

Vuokana 22 cm irtopohjavuoka. 

Pohja:
n. 150 g suklaadigestiveä
50 g sulatettua voita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele muruseos vuoan pohjalle.

Karpalotäyte:
2  purkkia ( a' 200g) Creme Bonjour Karpalo-tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.5 tl liivatejauhetta
1 rkl vettä
0.5 rkl sitruunanmehua
2.5 dl Vatkattavaa Flora Vanillaa

Liuota liivatejauhe veteen ja sitruunamehuun. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Sekoita  tuorejuustot ja sokerit keskenään ja lisää vaniljavaahtoon. Kuumenna turvonnutta liivatetta mikrossa n. 15-20 sekuntia, kunnes se sulaa. Lisää liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kiille:
2.5 dl (n.150 g) pakastekarpaloita
7 rkl sokeria
2 dl vettä
1.5 tl liivatejauhetta
1.5 rkl sitruunamehua

Liuota liivatejauhe sitruunamehuun. Kuumenna seos kunnes liivate sulaa ja anna jäähtyä. Hurauta karpalot veden kanssa sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon sokeri. Maista ja muuta määriä tarvittaessa! Siivilöi seoksesta pois suurimmat krömmäleet. Lisää joukkoon liivateseos. Kaada hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...