sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Suorastaan syntinen suklaakakku



Tämä on paras suklaakakku ikinä! Sain tätä ensimmäisen kerran tuttavani tupareissa. Olin sitä ennen jo pitkään etsinyt sitä parasta mutakakku-ohjetta ja tätä maistettuani ei ole enää muita tarvinnut testata. Voiko tämä edes olla muuta kuin järisyttävän hyvänmakuista, kun katsoo pelkästään voin ja sokerin määrää!

Lupasin anopille tehdä Jouluaatoksi jälkkärin. Teki mieli jotain suklaista, joten päätös oli selvä. Hieman pelkäsin miten jaksaa kaiken Jouluruoan jälkeen nauttia enää mitään näin tukevaa, mutta lopulta Jouluna syöty raskas ateriakaan ei vienyt tämän, suklaisen pehmeän suloisen kakun makunautintoa!

Normaalista poiketen käytin tällä kertaa vuokana 22 cm irtopohjavuoka. Oli muuten todella hyvänkokoinen. Kakusta tuli sopivan paksuinen ja oli reunoilta kypsä, mutta keskeltä ihanan pehmeä. Kuvaa en vielä ole ottanut (ehtinyt?, koska kakku menee nopeasti parempiin suihin), mutta siinäpä hyvä syy tehä kakku uudestaan ja uudestaan :) Suklaana olen käyttänyt Lidlistä löytämääni 70% tummaa suklaata, joka pelkiltäänkin syötyä on todella hyvää.

Aineet:
200g hyvää tummaa suklaa, n. 70%
200g voita
3dl sokeria
5 munaa
1 rkl vehnäjauhoa (glut.versioon: kaakaojauhetta, riisijauhoa tms.)

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Voitele sekä leivinpaperi että vuoan reunat.

Kuutioi voi ja pilko suklaa. Sulata ne mikrossa varovasti. Kun ne ovat täysin sulaneet, lisää sokeri. Hämmennä sen verran, että sokeri liukenee joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella munat yksi kerrallaan joukkoon. Lisää viimeisenä jauho.

Kaada seos vuokaan ja paista kakkua 190-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Paistoaika uunista ja vuoan koosta – kakku on valmista kun heilutat sitä kevyesti ja se hytisee ihan vähän vielä keskeltä.

Anna jäähtyä rauhassa ja mielellään vetäytyä yön yli. Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon, vaniljakastikkeen tmv. kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...