tiistai 10. tammikuuta 2017

Herkulliset rieskarullat kahdella helpolla täytteellä


Uudenvuodenaatona meiltä löytyi pöydästä kahden kakun lisäksi myös kahta erimakuista rieskarullaa paloiksi leikattuna. Tällaisia rieskaherkkuja pitäisi tehdä ehdottomasti useammankin, sillä nämähän ovat äärettömän helppoja ja nopeita tehdä, ja vieläpä ihanan makuisiakin.

Rieskojen sisään päätyi kaksi erilaista täytettä. Savulohta ja kalkkunaa. Savulohitäytteeseen hukkasin mansikkamoussekakun teosta ylijäänytä turkkilaista jogurttia ja se toikin täytteeseen sopivaa raikkautta. Tytär näytti peukkua ja hymisteli iloisesti maistellessaan lohirullia. Ja toinen tytär teki tuon saman kalkkunaversiolle.


Ja voi turjake kun noista kuvista tuli huonoja ja epäselviä. Nappasin ne viime hetkillä, kun auringon viimeiset säteet vielä osuivat tälle puolelle maapalloa ennen pimeyttä. Jalustaa käyttämällä olisi ehkä saanut pelastettua osan kuvista, mutta aikaa oli liian vähän kaivaakseni sen esille. No mutta eipä huonot kuvat näiden makua pahenna, herkkua olivat ja nuo kaikki rieskanpalat oli tuhottu seuraavaan päivään mennessä. Toinen tytöistä söi suurimman osan kalkkunapaloista, kun taas itselleni maistui parhaiten lohiversio.


Rieskarullat kahdella helpolla täytteellä

Savulohitäyte (riittää n. 6 rieskaan):
150 g kylmäsavulohta
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g ruohosipulituorejuustoa
0.5-1 pieni punasipuli pieneksi pilkottuna

Kylmäsavustettu broileritäyte;
valkosipulituorejuustoa
kylmäsavustettuja broilerin leikkeleitä
salaattia
(halutessaan esim. paprikaa)

Lisäksi:
rieskoja

Ohje:
Tee savulohitäyte hurauttamalla kylmäsavulohisiivut minisilppurissa (tai vaikka veitsellä leikaten) hienoksi. Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti sekä tuorejuusto ja maun mukaan hienonnettua punasipulisilppua. Levitä täytettä rieskojen päälle sopivan paksuinen (melko ohut) kerros ja rullaa. Jätä rieska saumapuoli alaspäin ja täytä loput rieskat. Leikkaa lopuksi rieskat sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Tee kalkkunarieskat levittämällä reilukerros valkosipulituorejuustoa rieskan pintaan tasaiseksi kerroksi. Levitä päälle tasainen kerros broilerin leikkeleitä ja muutama salaatin lehti. Rullaa ja leikkaa paloiksi.

Anna rieskojen maustua hetki jääkaapissa ennen syömistä. Erityisesti lohitäyte paranee jääkaapissa. Nauti :)

Vinkki:
* Kuten yleensä, täytteitä kannattaa maistella jo tekovaiheessa ja tehdä niistä omaan makuun sopivat. Huomaa kuitenkin, että punasipulin maku voimistuu, kun täyte tekeytyy.

* Joukkoon voi heitellä vaikka mitä täytteitä. Munkin piti laittaa kalkkunaversioihin myös paprikaa, mutta muistin sen olemassaolon vasta kun rieskat oli rullattu..

4 kommenttia:

  1. Aina haikailen näiden perään, mutten ole kertaakaan saanut tehtyä. Ovat takuulla tosi herkullisia. Pitääpä yrittää ottaa tämän leipäkuukauden aikana jollekin kaffelle. Mieskin olisi varmaan tyytyväinen. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkia ihania leivontaohjeita ja -ajatuksia on niin paljon, että ymmärrän hyvin tuon, ettei kaikkia millään ehdi tekemään, vaikka leipoisi kuinka paljon. Niin kuin sinäkin :) Itsellänikin tällaiset rieskat olleet mielessä vaikka kuinka pitkään, mutta vasta nyt, kun oli hirmukiire eikä muuhun aikaa, ehdin tekemään näitä. Tai enhän mä itse edes kaikki tehnyt, sillä nuorempi tytöistä auttoi kalkkunaversioiden kanssa levittämällä täytteet rieskojen päälle samalla kun itse väsäsin savulohitäytettä :)

      Hyviä kyllä olivat, just ihania pikkusuolaisia. Kokeilehan ihmeessä :) Tällaiset sopisivatkin teille tosi hyvin tähän teidän leipäkuukauteenkin :)

      Poista
  2. Meillä rieskarullat menee aina kuin kuumille kiville... Niiiin hyviä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania ovat! Pitää itsekin muistaa tehdä vielä useammin näitä herkkupaloja :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...