keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Herkullinen raparperi-banaani -kaurapaistos


Raparperiaika lähestyy hurjaa vauhtia ja pian päästään jo nauttimaan raparperiherkuista. Tässä yksi herkullinen vaihtoehto raparperijälkkäriksi. Tähän käy mainiosti myös pakastetut raparperit, joten jos niitä vielä löytyy pakkasesta, niin kannattaa ihmeessä kokeilla tätä kaurapaistosta. Tämä paistos on tosi mainio myös tilanteissa, joissa hedelmäkulhossa nököttää ylijääneitä, tummuneita banaaneja. Raparperista ja banaanista syntyy yhdessä tämä makeankirpeä herkku.




Tätä lähdettiin leipomaan nuoremman tytön (4v) kanssa, tytön omasta pyynnöstä. Tai ehkä äiti oli vähän avittanut tytön leipomishimoa kertomalla eräänä iltana kaipaavansa kauramurupaistosta. Tyttö ei osannut lopettaa herkun ajattelemista ja pyysi monena päivänä sellaista. Vihdoin, kun muut kiireelliset esteet oli kairatte tieltä pois, tartuimme tytön kanssa toimiin. Eipä mennyt hetkeäkään, kun keittiössä tuoksui kauramurupaistos.


Meilla kauramurupaistokseen kuuluu perinteisesti omenat, mutta kyllä vain oli hyvää tämäkin versio. Pelkkä banaani olisi ollut ehkä jopa liiankin makea, ja raparperi taas liian kirpsakka, joten tämä banaania ja raparperia sisältävä oli just passeli. Ehkä tosin kauramurusta olisi voinut tiputtaa sokerin määrää hitusen, sillä banaaneista irtosi makeutta melkoisesti. Mutta kyllä vaan osui ja upposi!


Raparperi-banaani -kaurapaistos 

Aineet:
250 g raparperin paloja
1.5-2 tummaa, ylikypsää banaania
6 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
150 g voita
1 dl fariinisokeria
0.5 dl sokeria

Ohje:
Jos käytät pakastettuja raparperia, valuta ensin vesi pois hieman sulaneista raparperin paloista. Viipaloi banaanit viipaleiksi. Kaada vuoan pohjalle raparperin palat ja banaanin siivut. 


Sekoita loput aineet keskenään. Lusikoi kauramuruseos banaanien ja raparperien päälle ja tasoita kevyesti


Paista 210 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta alkaa saamaan väriä ja raparperit tuntuvat kypsiltä. Jäähdytä hetki ja nauti vaikka vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen kera.




4 kommenttia:

  1. Oi nam, tätähän pitää testata! Raparperit kasvavat jo kovaa vauhtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testailemaan! Tämä meni meillä kaurapaistosten kärkeen :)

      Poista
  2. Banaani ja raparperi!!! Äitini teki joskus niistä hilloa ja vaikka en banaanista kovin välitä leivonnaisissa, niin se oli kyllä todella hyvää vaikkapa kääretortun välissä. Tätä pitääkin kokeilla, kun raparperia on vielä pari pussia pakkasessa ja uutta satoa pukkaa jo maasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täälläkin, en meinaan yleensä tykkää banaanista leivonnaisissa (paitsi jos on sopivasti yhdistetty suklaan kanssa :P ), mutta tässä se olikin herkkua! Ja nyt kun sanoit hillosta, muistan tehneeni sellaista itsekin (https://suklaapossu.blogspot.fi/2013/06/raparperi-banaanihillo.html). Se oli ihanaa! Eipä vain ollut tullut mieleen laittaa niitä yhdessä tällaiseen paistokseen. Kirpeä raparperi ja makea banaani, siinäpä pari :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...