maanantai 22. toukokuuta 2017

Maapähkinävoi-suklaa-karkit



Helppo+nopea+kolme ainetta=herkulliset maapähkinävoi-suklaaherkut!

Koko viime vuosi on ollut meidän keittiössä melko suklaavoittoista. Tai ainakin siltä tuntuu, sillä melkein joka leivonnaista suunnitellessa päässäni on pyörinyt suklaiset herkut. Suklaata on saanut kantaa kaupasta aika tahtia, sillä johonkin ne suklaat aina vaan häviää.. Tällä kertaa en voi syyttää lapsia, vaan tuota naamaa, mikä tuijottaa peilistä takaisin. Toisaalta, suklaavoittoinen herkutteluhan on sitä parasta herkuttelua, sillä suklaallahan on paljon hyviä ominaisuuksia ja joidenkin tutkimusten mukaan se on jopa terveysruokaa ;) Oma motto tällä hetkellä voisikin olla: pala suklaata, parempi mieli :)


Ja sitten pikku lörpöttelystä näihin herkkupaloihin. Aloitin työt äippäloman jälkeen huhtikuun loppupuolella ja mieleni teki viedä sinne ensimmäisenä työpäivänä jotain pikkupurtavaa, joka kulkeutuisi helposti paikan pyörän kyydissä. Kohnasin kaappeja ja löysin vanhaksi menevän maapähkinävoipurkin ja suolapähkinöitä. Haa, siinähän se idea oli. Joukkoon vain suklaata, niin pikkuherkut olivat valmiit. Mutta miten sitten kävikään. Nämä herkut eivät lopulta päätyneetkään töihin. Kävin kampaajalla ja sinä aikana kipollinen noita ihania suklaaherkkuja oli kadonnut parempiin suihin. Eipä siinä mitään, oli hieno huomata, että nämä itseänikin ihastuttaneet makeiset tekivät kauppansa lastenvahdeille, ja myös lapsille :) Ja samalla sain hyvän syyn leipasta töihin jotain muuta. Niistä suklaafudgeista lisää lähiaikoina :)


Ja koska minun on näimmä aina pakko etsiä ne huonotkin puolet, niin näiden ainut huono puoli oli nopean katoamisen lisäksi se, ettei paloja voinut pitää käsissään kovinkaan montaa hetkeä ilman että ne alkoivat sulaa sormiin. Senkin haittapuolen sai nollattuna, kun heitti koko palan samantein suuhun, eikä jäänyt pitkäksi aikaa näpelöimään ja ihmettelemään herkkuja.


Tässä ensin näiden älyttömän helppojen ja karkkien ohje. Tästä helpommaksi ei voi leipominen mennä.

Nopeat ja helpot maapähkinävoi-suklaa-herkut

Aineet:
250 g tummaa (n. 50%) suklaata
200 g maitosuklaata
1.5 dl maapähkinävoita
n. 1/3 tl suolaa (maapähkinävoin suolaisuudesta riippuen)
n. 2.5 dl + 1 dl suolapähkinöitä

Ohje:
Pilko suklaa mikron kestävään kippoon. Sulata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, suola ja suolapähkinöitä 2.5 dl. 

Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Vuoan koko riippuu siitä, kuinka paksuja paloja haluat. Itse käytin n. 20 x 30 cm vuokaa. Ripottele pinnalle lisää suolapähkinöitä ja painele ne kevyesti pintaan kiinni. Laita jääkaappiin kovettumaan noin pariksi tunniksi tai kunnes levy on kovettunut tarpeeksi leikkaamista varten. Leikkaa kovettunut pähkinä-suklaalevy sopivan kokoisiksi paloiksi. 

Vinkki:
*Palojen makeutta voi säädellä vaihtamalla suklaiden suhteita. Huomaa, että vaaleampi suklaa kovettuu huonommin, joten sitä tarvitaan hieman enemmän.

* Jos levy kovettuu jääkaapissa liikaa, nosta se hetkeksi huoneenlämpöön, jolloin siitä on helpompi leikata paloja.

* Säilytä palat jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...