perjantai 25. marraskuuta 2011

Jomppe-dinokakku

Veljen pojan suosikkisarja oli Dinot ja Dinoista Jomppe oli ehdoton suosikki. Kakun aihe syntyi tämän pohjalta. Maalasin Dinon tomuväreillä sokerimassalevylle.


Täytteenä 2-kertainen annos valkosuklaamoussea. Toisessa välissä lisäksi pakastemansikan puolikkaita n. 200 g, toisessa välissä moussen joukkoon sekoitettu paseerattua vadelmaa (300 g pussista keitetty + paseerattu). 

perjantai 18. marraskuuta 2011

Kauraisat omena-kanelimuffinit


Kova leipomisvimma iski ja omenahilloa löytyy kaapista melkoisesti, joten päätin testata täytettyjä makeita muffineja. Ja kyllä kannatti! Nami nami nami! Itse tehtyä hilloa sisällä ja ah kun niiiin meheviä. Ohje pongattu jostain netistä, valitettavasti en enää muista mistä.

Hillosydän muffinin keskellä piti leivoksen ihanan mehevänä!

n. 24 pientä tai 12 keskikokoista muffinia.

Taikina:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa (1 maustemitta)
2.5 tl  vaniljasokeria (alk. per. vain 1 tl)
1 1/4 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl pika-kaurahiutaleita
1 dl maitoa (flora vanillaa, kermaa tai omenamehua)
1 dl juoksevaa rasvaa (tai noin 90g sulatettua voita tai margariinia)

Lisäksi:
omenasosetta tai hilloa n. 1 tl per muffini

Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita huolellisesti. Sekoita taikinaan yhdessä rasvan ja nesteen kanssa. Kääntele sekaisin isolla lusikalla tai kädellä, älä vatkaa. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Täytä muffinivuoat melkein täyteen.

Laita taikinaa puoleen väliin, lisää omenahillonokare keskelle ja lisää taikinaa lähes täyteen

Paista muffinit 200 asteessa noin 10 minuuttia (isot 15-20 minuuttia) tai kiertoilmauunissa 175 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä muffinit ja sihtaa tomusokeria muffinien päälle.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Kiitoskakku autonkorjauksesta



Automme joutui korjaukseen ja kiitoksena siitä tein korjausporukalle tämän kakun.

Kakun päällä oli muutama ruuvi, meisseli ja jakoavain sekä pieni oranssi lilja. Kiitos-teksti ja ruuvimeisselin varsi tehty suklaamassasta, muut sokerimassasta.

Pohjana 22 cm vuokaan tehty 5 munan sokerikakkupohja. Välissä vadelmamousse sekä toisessa välissä mansikoita ja valkosuklaamoussea.

Aiemmista kakuista tuttu valkosuklaamousse (alk.per. Hellapoliisi):
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Kuohua
250 g valkosuklaata

2 tl liivatejauhetta
tilkka vettä
2 tl vaniljasokeria (oma lisä)
n. 200 g Pakastemansikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Laita pohjan päälle kohmeiset mansikat ja kaada täyte mansikoiden päälle. Laita kakkulevy päälle. Tee vadelmamousse.

Vadelmamousse:
3 tl liivatejauhetta
2.5 dl Flora Kuohua
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna (400 g ennen keittämistä, n. 300 g keittämisen ja paseraamisen jälkeen)

Liota liivatejauhetta vedessä ja lämmitä mikrossa kunnes sulaa (n.20 sek.). Vatkaa kerma vaahdoksi. Keitä vadelmat ja paseeraa ne (= painele siivilän läpi). Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vadelmasose. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada pohjan päälle. Laita kansi päälle, kostuta ja laita jääkaappiin hyytymään.

perjantai 4. marraskuuta 2011

Daim-keksit

Jos pitää daimista, pitää luultavasti myös näistä Daimin makuisista kekseistä. Ohjeen alkuperää en muista, ilmeisesti jostain netistä pongattu. Joten jos tunnistat omaksesi, kiiiitos ihanasta reseptistä!

Edit. 20.6.2014. Valitettavasti juuri tämän ohjeen kekseistä minulta ei löydy kuvaa. Muokkailin keksitaikinaa hieman ja tein niitä uudemman kerran kesäkuussa 2014. Keksit ovat ulkoisesti samannäköiset, joten käypä kurkkaamassa täällä minkälaisista herkkupaloista on kyse! :)

Daim-keksit

Annoksesta tulee ½ uunipellillinen ~30 pikkupalaa

Pohja:
50 g margariinia
2.25 dl kaurahiutaleita
0.5 rkl vehnäjauhoja
0.75 tl leivinjauhetta
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaaleaa siirappia (pistin vahingossa 2 rkl)

Päälle:
1 Maraboun Daim-suklaalevy

Ohje:
Sulata margariini ja lisää muut aineet. Levitä uunipellille ja paista uunissa keskitasolla 175 asteessa n. 10 min.

Sulata suklaa ja levitä vielä kuuman pohjan päälle. Leikkaa paloiksi heti. Jäähtyessään pohja kovettuu ja lohkeilee. Kuva tämänlaisista kekseistä löytyy siis täältä.

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

50-vuotiskakku

Työkaverin 50-vuotiskakun teko oli vastoinkäymisiä täynnä. Sain edellisenä päivänä vaikeuksien kautta valmiiksi asti yhden kakun. Kakku kuitenkin alkoi itkeä pahasti pinnasta ja lautaselle valui suuret määrät lientä. Mies pääsikin epäonnisen kakun tuhoamispuuhiin; maussa ei kuulemma ollut kuitenkaan mitään vikaa. Eli ei muuta kuin uuden kakun tekoon. Onneks tämä onnistui hyvin. Täytteenä nami nami kinuski-puolukkaa. Valkosuklaamassa-päällinen sopi hyvin kirpeiden puolukoitten kanssa yhteen.



Pohjana 26 cm vuokaan tehty 8 (pikku)munan sokerikakkupohja.

Täyte:

Tämä määrä riittää pyöreällä 26 cm vuoalla tehdyn kakun kahteen väliin.

Kinuskikastike:
5 dl kuohukermaa
4.4 dl fariinisokeria (mitattaessa ”pakataan suht tiukaksi” eli ilmat pois)

Kerma-tuorejuustovaahto:
5 dl Valion kuohukermaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
n. 5 dl jäisiä puolukoita

Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Levitä täytettä (n. ¼) kostutetun pohjan päälle. Ripottele päälle jäiset puolukat ja lisää täytettä (taas n. ¼). Tee toinen kerros samalla tavalla. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.


Päällys valkosuklaamassaa (tästä määrästä tuli n.1.3 kg, josta meni reilu puolet kakun päälle:
600 g valkosuklaata
3 dl vaaleaa siirappia
5.5 dl tomusokeria
4.5 rkl kaakaojauhetta

Sulata  suklaa. Sekoita joukkoon siirappi. Lisää vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Anna jähmettyä. Jos kaulitessa tarttuu kiinni alustaan (harvinaista), lisää hieman kaakaojauhetta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...