Tässä vielä yksi meidän uuden vuoden herkuista eli värikäs ja rapea riisimuro-vaahtokarkkikakku.
En ehtinyt edes suunnittelemaan kakku sen enempää, vaan se muodostui hieman kuin vahingossa kaapeista löytyneistä jämistä. Löysin kaapista avatun riisimuropaketin ja vaahtokarkkipussin loput ja noista kahdesta tein kakun pohjan käyttäen riisimuromassan ohjetta hieman soveltaen. Purutuntumaa sai värikkäistä suklaanapeista. Koska suklaa ja riisimuromassa sopii mielestäni tosi kivasti yhteen (olen kokeillut samaa yhdistelmää aiemmin suklaakuorrutteisissa riisimurokarkeissa), päälle liruttelin vielä lisää sulaa suklaata.
Ihan kiva kakku tuli. Värikkäät suklaanapitkin olivat vähän kuin ilotulitusraketteja :) Makukin oli passeli. Meillä ainakin lapset tykkäsivät ja napsivat pieniä paloja aina jälkkäriksi. Samassa paketissa sitkeää riisimuromassaa, rapeita karkkeja ja suussa sulavaa suklaata.
Riisimuro-vaahtokarkki-kakku
n. 20 cm x 20 cm vuokaan
Aineet:
n. 250 g vaahtokarkkeja
50 g voita
n. 11 dl riisimuroja
n. 1.5 dl + n.1.5 dl suklaanappeja (tai esim. mini Smarties-karkkeja)
100 g suklaata (käytin 75 g tummaa (50%) ja 25 g maitosuklaata)
n. 11 dl riisimuroja
n. 1.5 dl + n.1.5 dl suklaanappeja (tai esim. mini Smarties-karkkeja)
100 g suklaata (käytin 75 g tummaa (50%) ja 25 g maitosuklaata)
Ohje:
Laita vaahtokarkit ja pienemmäksi pilkottu huoneenlämpöinen voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa, kunnes vaahtokarkit ja voi sulaa. Sekoita joukkoon riisimurot. Sekoita joukkoon myös suklaanappeja n. 1.5 dl. Toki voit sekoittaa nappeja massaan enemmänkin, ja jättää päälle tulevat napit vähemmälle.
Painele seos hyvin öljytyn vuokaan. Itse käytin n.20 x 20 cm vuokaa, mutta muunkin kokoiset käy. Isommassa vuoassa tulee vain matalampi kakku ja pienemmässä vuoassa korkeampi.
Tässä vaiheessa massa näyttää hieman erilaiselta kuin alla olevassa kuvassa, mikäli sekoitit massaa joukkoon suklaanappeja. Itse heitin napit vuoan pohjalle siinä toivossa, että ne tarttuisivat massan kiinni, mutta suurin osa ropisi pois. Suoraan massaan sekoittamalla napit pysyvät paremmin paikoillaan. Ja tuovat kivasti purutuntumaa.
Tässä vaiheessa massa näyttää hieman erilaiselta kuin alla olevassa kuvassa, mikäli sekoitit massaa joukkoon suklaanappeja. Itse heitin napit vuoan pohjalle siinä toivossa, että ne tarttuisivat massan kiinni, mutta suurin osa ropisi pois. Suoraan massaan sekoittamalla napit pysyvät paremmin paikoillaan. Ja tuovat kivasti purutuntumaa.
Painele pinnalle vielä lisää (n. 1dl) suklaanappeja ja painele kiinni. Nyt napit pysyvät pinnalla, sillä päälle tulee vielä suklaakerros, joka sitoo ne kiinni.
Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Liruttele suklaata kakun pinnalle.
Koristele kakku vielä suklaanapeilla.
Anna suklaan vielä hieman jähmettyä. Nyt kakku on valmis nautittavaksi.
Oikea ilopillerikakku :)
VastaaPoistaKiitti tiikeritaikina :) Nuo värikkäät suklaanapit ovat olleet tosi kivoja monissa leivonnaisissa, tuovat maun lisäksi ihanasti väriä :)
PoistaIhanat värit! Juuri sopiva herkku uuteen vuoteen! :D
VastaaPoistaKiitoksia Taru! :) Noin minäkin ajattelin, että sopii värien puolesta tosi kivasti uuteen vuoteen. Vähän kuin raketit räiskyisivät ;) Eikä makukaan yhtään huonompi ollut ;)
PoistaNäyttääpä hyvältä ja vähän erilaisemta ☺
VastaaPoistaKiitos Hilu! :)
PoistaNoin herkulliset värit tuovat ihanaa piristystä tähän aikaan vuodesta. Ilo silmälle ja varmaan oikein herkullista :). Riisimuromassaa on kyllä hauska tehdä ja muotoilla.
VastaaPoistaKiitos :) Väriä tosiaan kaivataan näillä keleillä, huh. Onneksi sitä on helppo saada ainakin näin leivonnaisten muodossa :) Ja kun makukin oli kohdillaan. Suklaa ja riisimuromassa on tosi kiva yhdistelmä :) Riisimuromassaa on tosi jännä käsitellä. Se venyy ja välillä muotoutuu hieman oman tahtonsa mukaankin. Mutta on kyllä ehdottomasti paikallaan erityisesti isommissa koristeissa, tai sitten vaikkapa näin syötynä :)
PoistaOi, miten herkullisen näköistä :P Pitääpä kokeilla ;)
VastaaPoistaKiitos :) Kannattaa kokeilla :) On hieman erilainen herkku, mutta meidän tyttö ainakin tykkäsi ja kovin :) Pienenä vinkkinä: Vaahtokarkeiksi kannattaa valita sellaisia, joissa on makua jo itsessään. Osa kaupan vaahtokarkeista (yleensä ne valkoiset), ovat melko mauttomia ja riisimuromassakin jää hieman mauttomaksi. Mutta eikun kokeilemaan ;)
Poista