lauantai 4. heinäkuuta 2015

Meriaiheinen kakku ja simpukkakeksit tytön kaverisynttäreillä


Tytär vietti kaverisynttäreitään kesäkuussa viikko sukulaissynttäreiden jälkeen. Molempien juhlien kakut noudattivat samaa meriaiheista teemaa. Ariel-kakun jälkeen teinkin tällaisen toisen hyvin samankaltaisen kakun, mutta tällä kertaa kakun päällä seikkaili Arielin sijasta vain hänen kaverinsa Nemo Pärsky. Lisäksi muutama simpukka sinne tänne ja vähän meriheinää- ja mitä-lie-meriruohon näköistä kakun reunoille :)


Itse tehty valkosuklaamassa oli taas ahkerassa käytössä kakun kuorrutuksessa sekä simpukoita ja oransseja juttuja vääntäessä. Muihin koristeisiin (=niihin jotka joutuivat viihtymään lämpimissä käsissä vähänkään pidemmän aikaa) käytin kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta. Tuo sekoitus on aika kiva tällaissa pikkukoristeissa, joissa on hyvä olla vähän pidempi työstöaika, mutta joiden pitää pysyä muodossaan heti kun ne saa johonkin malliin. Se on vähän kuin muovailuvahaa :)



Näitä kakkuja on aina vaan yhtä kiva väsätä :) Ja koska tälläkin kertaa lopputulos oli tytön mielestä hieno, mikäs sen ihanempaa :)


Ja olihan siellä synttäreillä muutakin tarjolla. Yleensä leivon kaikki itse alusta asti, mutta tällä kertaa tytön omat toiveet tarjoilun suhteen sekä pienoinen aikapula painoivat sen verran, että annoin periksi. Keskityin tekemään vain kakun sekä kokoamaan tytön kanssa simpukkakeksejä. Nuo keksit näkyvätkin yllä olevassa kuvassa kakun takana. Niin ja tulihan popcornejaki poksauteltua. Ja sen verran hyvin, että ensimmäisestä satsista osa kärvähti, ennen kuin läheskään kaikki oli  Noista muista tarjoiluista ja simpukkakeksien kokoamisesta lisää alempana. Tässä ensin lisätietoja kakusta. Ja oli muuten tosi hyvää tuo mansikkamousse. Vaikkakin aikas makiaa verrattuna muihin viime aikoina tekemiini mousseihin, joissa vähempi sokeria ja veden sijasta liemenä sitruunan mehu.

Meriaiheinen kakku

Pohja:
4 munan sokerikakkupohja 20 cm irtopohjavuokaan

Täyte:
Mansikkamousse hieman fiksattuna (1 dl enempi kermaa + 1 tl enempi liivatejauhetta + vähän enemmän sitruunan mehua)

 Kostutus:
vajaa 2 dl mehua

Kuorrutus:
itse tehty valkosuklaamassa

Koristeet:
Oranssit osat sekä beiget simpukat ovat itse tehtyä valkosuklaamassaa
Muut kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta
Massojen värjäämiset pastaväreillä



Simpukkakeksit

Tarjolla oli popcornien, kalkkunanakki-tomaatti-juusto-viinirypäletikkujen, suolakalojen, hedelmäkarkkien sekä vaahtokarkkien lisäksi myös alempana olevassa kuvassa näkyviä simpukkakeksejä. Keksien helmet ovat Mariannekuulia (jotka löysin pitkän etsinnän jälkeen ja kälyn vinkistä k-kaupasta). Tyttö auttoi simpukoiden tekemisessä ja liimasi kuulat kekseihin sulatetulla valkosuklaalla (alla kuvat 1-2). Keksit "niittasin" yhteen pienellä palalla valkosuklaamassaa (alla kuvat 3-4). Vuoan pohjalle murskattiin tytön kanssa yhteisvoimin vielä hieman digestive-keksejä hiekaksi (kuva 5).

Tehtiin näitä simpukka-keksejä jo suklaisjuhliin ja siellä ne katosivat hetkessä. Ja siis todellakin katosivat! Käänsin selkäni hetkeksi ja kun seuraavaksi katsoin lautaselle, siellä ei ollut kuin pari keksiä jäljellä. Tosin nekin humpsahtivat lopulta lasten suihin. :) Kaverisynttäreillä ei tällaistä katoamistemppua tapahtunut simpukkakekseille, mutta sielläpä tehtiin irtokarkkitikkuja eli lävistettiin pehmeitä hedelmäkarkkeja tuolla samaisella tikulla, joka oli ollut käytössä nakki-tomaatti-juusto-viinirypäletikuissa.









Sellaiset kaverisynttärit tällä kertaa. Ensi vuotta odotellessa :)

4 kommenttia:

  1. Hieno kakku! Mutta eikös Nemo ole se oranssi kala Nemoa etsimässä -piirretystä ja tuo on Pärsky? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpäs onkin! Ajattelinkin aluksi ettei se Nemo ainakaan ole, mutta tein pienen (ja todella hätäisen!) googletuksen yhdistelmällä Ariel + Nemo. Löysin jokusen jutun, jossa nuo kaksi oli yhdistetty toisiinsa ja naputtelin sen samantein tekstiin. Mutta tosiaankin, nyt uuden googlettelun tuloksena päädyin myös samaan nimeen eli Pärskyhän tuo! Kiitti Nelly :D Korjailen asian tekstiin samantien :)

      Poista
  2. Ihana idea noihin simpukoihin noi valmiskeksit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovatkin :D Valmistuvat nopeasti ja ovat näimmä myös lasten mieleen :) Valitettavasti en voi ottaa kunniaa tuosta ideasta itselleni, sillä se ei ole omani, vaan pongasin sen joskus aikoinaan jostain netin syövereistä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...