Hmm. Tai ehkäpä parempi otsikko olisi kuitenkin "kermakarkki-suklaafudget pähkinäsattumilla". Nämä fudget kun pitivät sisällään enemmänkin makeita lehmäkarkkeja kuin suunnitelmissa oli ja pähkinät jäivät selvästi paitsioon.
Alkuperäisajatuksenani oli siis tehdä vähän samantapaisia herkkuja kuin mitä ihanat lakritsi-pähkinä-suklaafudgetkin ovat, mutta vain korvaamalla lakun palat kermakarkin palasilla. Mielikuvani fudgen makumaailmasta oli ollut Snickerstyyppinen, no mutta eipä siitä tullutkaan aivan sitä mitä olin pienessä päässäni kuvitellut. Fudgesta tulikin todella makeita, ja liian vähän pähkinää sisältäviä.
Selvästi paremman näistä saisi vähentämällä kermakarkin määrää, sekä lisäämällä hieman suolaa suoraan fudgemassaan. Suola kun tekee suklaan yhteydessä ihmeitä ja saa makean herkun maistumaan vieläkin paremmalta :) Mutta tulipahan nämä näinkin syötyä ;)
Tässä ohje sellaisena kuin sen tein. Alempana vinkki-kohdassa ajatuksia fudgepalojen parantamiseen :)
Helpot pähkinä-suklaafudget kermakarkisattumilla
Koosta riippuen n. 100 kpl
Aineet fudge-massaan:
450 g tummaa suklaata (laitoin 200g 50% suklaata ja 250g 70% suklaata)
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
25 g voita
Lisäksi:
Lisäksi:
200 g kermatoffeeta/"lehmäkarkkeja"
3 dl suolapähkinöitä
+ päälle suolapähkinöitä ja pilkottuja kermatoffeen paloja ripoteltuna
Ohje:
Ohje:
Laita voi, kondensoitu maito ja suklaat palasina kattilaan ja lämmitä miedolla
lämmöllä sekoitellen kunnes kaikki suklaa on sulanut.
Pilko kermatoffeet hieman pienemmiksi (n. 1 cm x 1 cm kokoisiksi) paloiksi. Sekoita toffeen palat ja
pähkinät sulaan suklaaseokseen. Kaada massa leivinpaperilla
vuorattuun neliön malliseen (n.23 cm x 23 cm) tarjoiluvuokaan. Anna
jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Nauti itse
tai anna lahjaksi vaikka sellofaaniin käärittynä.
Vinkki:
* Yllä olevalla ohjeella tulee melko makeita fudgepaloja. Uskon, että parempi lopputulos tulisi, jos vähentäisi kermakarkkien määrää puoleen ja lisäisi fudgemassan joukkoon suolaa n. 0.5 tl ja hieman enemmän suolapähkinöitä. Suosittelen testailemaan :)
Vinkki:
* Yllä olevalla ohjeella tulee melko makeita fudgepaloja. Uskon, että parempi lopputulos tulisi, jos vähentäisi kermakarkkien määrää puoleen ja lisäisi fudgemassan joukkoon suolaa n. 0.5 tl ja hieman enemmän suolapähkinöitä. Suosittelen testailemaan :)
Mainitsit että suklaata yhteensä 450g, pitikö olla 250g, kun olit laittanut 200g 50% ja 50g 70%?
VastaaPoistaMeinasin testata suolan kanssa, mutta rupesi tuo suklaan määrä mietityttämään, että oliko oikein.
Hyvä huomio Teija, kiitos! :) Siihen on näimmä tullut kirjoitusvirhe ja kyse on tosiaan 250grammasta 70% suklaata. Korjaankin asian heti ohjeeseen. Odotan jo kuulevani millaisia tulee suolalisällä :D
PoistaIhanan näköistä herkkua, ai että! Aurinkoista viikonloppua
VastaaPoistaKiitos Kaisa! :) Ihanan aurinkoista ja lämmintä viikonlopun jatkoa ja tulevaa viikkoa sinulle :D
PoistaHei,kauanko menee ,että nämä jähmettyy ja on valmiita syötäväksi :)?
VastaaPoistaHeippa! Jähmettymisessä menee jokunen tunti. Jähmettymisaikaan vaikuttaa myös hieman fudgemassan ja jääkaapin lämpötilasta. Karkeasti arvioiden palat saa leikattua noin 6-8 tunnin kuluttua :)
Poista