Kuopuksen synttärijuhliin tekemistäni Juustoisesta pekoni-paprikapiirakasta ja Kolmen juuston lohipiirakasta jäi rahkavoitaikinaa yli, joten päätin tehdä vielä kolmannen, hieman pienemmän piirakan. Samalla hukkasin jääkaappiin muista piirakoista ylijääneet juustot. Juustoinen tuli siis tästäkin piirakasta. Ja tosi hyvä! Yleensä en ole tonnikalan ylimpiä ystäviä, mutta tästä tykkäsin paljonkin. Ne juustot maistuivat joukossa melkein enemmän kuin kala, joten ehkäpä siinä syy.
Kuvien kanssa kävi samalla tavalla kuin muillekin tuona päivänä tarjotuille leivonnaisille eli laatu ja määrä kärsivät suuresti vietävän kipeän selän takia. Mutta hyvää siis oli, kuvista huolimatta ;)
Tässä ohje :)
Juustoinen tonnikalapiirakka
n. 20 x 30 cm uunipannulle
Pohja:
Pohja:
Rahkavoitaikinaa arviolta 1/4 annos (puolet vehnäjauhoista korvattu grahamjauhoilla)
Täyte:
1 prk tonnikalaa
1/2 pkt (á 170g) Aurajuustoa
1/2 pkt (á 250g) voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa
100 g fetajuustoa
1.5 tl kuivattua tilliä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
muutama kirsikkatomaatti
Ohje:
Ohje:
Tee rahkavoitaikina (tai käytä jostain aiemmasta piirakasta ylijäänyt rahkavoitaikinan pala). Kaulitse taikina ohueksi. Nosta uunipellille ja sen reunoille.
Sekoita kaikki aineet tomaatteja lukuunottamatta keskenään. Maista ja mausta halutessasi lisää. Kaada piirakkapohjan päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja tiputtele pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)