perjantai 4. syyskuuta 2015

Mutakakku aurajuustolla ja pähkinöillä


Olen jo pitkään miettinyt aurajuuston ja suklaan yhdistämistä leivonnassa. Idean tämän makuparin testaamiseen jokunen vuosi sitten huomatessani Jauhoton taikina-blogissa sinihomejuustobrowniet-ohjeen. Suolahan normaalistikin korostaa suklaan makua, joten eiköhän suolainen aurajuustokin sopisi joukkoon hyvin.


Päätin testailla asiaa vihdoinkin nyt kun huomasin vanhassa Leivotaan-lehdessä ohjeen nimeltään Mutakakku vuohenjuustolla ja pähkinällä. Ohje kuitenkin muuttui matkan varrella, ja vuohenjuusto vaihtui aurajuustoon, sokerin määrä väheni rajusti, kaakaojauhetta tuli enemmän ym.. Mutta mutakakun, pähkinöiden ja suolaisen juuston liitto säilyi.


Ja miltäs tämä piirakka sitten maistuikaan? :) Itse asiassa ole hieman pettynyt piirakan makuun. Aurajuusto ei maistunut siinä lainkaan. Juuston suurena ystävänä olisin kaivannut sen maistuvan edes hitusen. Toisaalta tuo "mauttomuus" on sinänsä hyvä asia, sillä  tällöinhän maut eivät ainakaan riidellyt keskenään. Sinihomejuusto toi ehkä hitusen suolaisuutta, mutta lisäsuolakaan ei olisi ollut pahitteeksi, sillä nyt kakku oli hieman plissu. Pähkinät toivat mukavasti purutuntumaa, mutta nyt kun piirakka oli muutenkin hyvin miedon makuinen, nekin olisivat ehkä voineet olla pelkästään suolattuja pähkinöitä. Tällöin suklaisuuskin olisi ehkä tullut esille paremmin.

No mutta tässä ohje sellaisena kuin sen tein :)

Mutakakku aurajuustolla ja pähkinöillä

n. 24 cm vuokaan

Aineet:
150 g voita
2.5 dl sokeria
3 munaa
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
50 g Aurajuustoa
n. 1 dl pähkinöitä (laitoin suolapähkinöitä, saksanpähkinöitä, cashew-pähkinöitä)

Lisäksi:
Pähkinöitä
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa tms.

Ohje:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele n. 24 cm irtopohjavuoka. 

Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri sekä munat yksitellen. Lisää joukkoon myös kaakaojauhe, vaniljasokeri, ja vehnäjauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Pilko pähkinät hieman pienemmäksi. Murustele taikinan päälle pähkinät sekä aurajuusto.


Paista keskitasolla n. 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsynyt reunoilta, mutta höllyy vielä keskeltä. 

Anna kakun jäähtyä. Ripottele pinnalle vielä hieman lisää rouhittuja pähkinöitä. Tarjoile vaikkapa vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.

Vinkki:
* Pìirakkaan saa lisää suolaisuutta=makua laittamalla joko enemmän aurajuusto tai käyttämällä pelkästään suolattuja pähkinöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...