maanantai 16. toukokuuta 2016

Aivan ihana pähkinä-suklaabrownies, gluteeniton



Brownies, jossa rapea pinta, äärettömän pehmeä kostea suussasulava suklaakerros ja mieto hasselpähkinän maku. Pitääkö vielä sanoa muuta, vai osaatteko jo kuvitella, kuinka ihanille nämä gluteenittomat browniespalat maistuivat?! ;)



Nämä palat syntyivät sattumalta, kun hävitin pussillisen vanhaksi menevää hasselpähkinäjauhetta jauhottomaan brownies-taikinaan. Kyllä vain näimmä kannatti kokeilla, nams!


Näistä tuli muuten samalla oiva vierasvara hätätapauksia varten! Tai siis olisivat olleet sellainen, elleivät ne olisi kadonneet pakkasesta ennen aikojaan. Mutta siis ajatuksen tasolla nämä ovat oikein hyviä pakastettaviksi, sillä näillä pystyy herkuttelemaan jopa suoraan pakkasesta otettuna, vielä hieman kohmeisina, tai mikäli ei heti ehdi haukkaamaan palasta, nämä sulavat äärettömän nopsaan pehmoisen tahmaisiksi.

Gluteeniton pähkinä-suklaabrownies

20 x 30 cm vuokaan. Koosta riippuen n. 20 palaa.

Aineet:
4 munaa
2.5 dl sokeria
1 pss (70 g) hasselpähkinäjauhetta
150 g tummaa suklaata
150 g voita
0.5 tl suolaa

Ohje:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi mikrossa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon suola. 

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kevyesti nostellen hasselpähkinäjauhe, sekä lopuksi sula suklaaseos. 

Levitä taikina leivinpaperoituun n. 20 x 30 cm vuokaan.


Laita vuoka samantein uuniin paistumaan 175 asteeseen n. 45 minuutiksi keskitasoa hieman alemmalle tasolle. Anna jäähtyä kokonaan, leikkaa paloiksi.



10 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä ja kuuloisia herkkuja!!! Pitää kyllä tehdä. Ei tarvis lisukkeita ollenkaan mutta vanilijajädeä pallo kyytipojaksi. Oi nam! ☺ kermakekokin kelpaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Kävin juuri jokin aika sitten nappaamassa pakkasessa yhden palan, ja kyllä vain taas maistui jääkylmänäkin! Totta muuten, jäätelö olisi täydellinen pari tälle :P

      Poista
  2. Ihan täydellisen kuuloinen herkku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P :D Kyllä näillä kelpasi herkutella. Ja edelleenkin pakkasesta napsittuna, nams! :P Vai voiko suklainen, tahmainen leivonnainen muuta ollakaan ;)

      Poista
  3. Toi rapea pinta yhdistettynä mehevään taikinaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit! :D Kiitos Unelmaa leipomassa :)

      Poista
  4. Kysyisin... Mitä voi laittaa pähkinäjauhon tilalle, kun on tuo pähkinäallergia eikä sitä voi käyttää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm. En ole testaillut, joten tämä on vain arvailua, mutta ensimmäisenä tuli mieleen vehnäjauhot (tai tumma kaakaojauhe). Määrällisesti laittaisin niitä vähemmän eli vain noin 2 rkl. Uskallatko kokeilla? :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiva että ihastuit :) Ovat kyllä herkullisia, toivottavasti maistuu sullekin :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...