torstai 19. toukokuuta 2016

Tuhti mokkajäätelö ilman jäätelökonetta



Tämä tuhti mokkajäätelö tuli tehtyä jo ennen kesäisten säiden saapumista jonkin aikaa vaivanneeseen mokanhimoon. Kylläpä kahvi taas maistui hyvältä tässäkin, vaikken kahvista muuten välitäkään! Ohje on jälleen muokattu helposta, ilman jäätelökonetta onnistuvasta kahden aineen jäätelöohjeesta. Lisäsin ohjeeseen vain kaakaojauhetta sekä espresso-pikakahvijauhetta. Helppoa ja nopeaa.


Jäätelöstä tuli makea, ihanan mokkainen, kaakaoinen, täyteläinen, pehmeä, herkullinen, tuhti eli nam! Yleensä vatsalaukkuni ei tunnu tunnistavan jäätelöä, vaan voisin syödä sitä vaikka kuinka paljon. Tämän pehmeän ja täyteläisen jäätelön kanssa kävi kuitenkin niin, että pienikin pallo tyydytti jäätelönhimon. Vaikka tämä olikin aivan ihanaa, niin makeutta oli sen verran paljon, että vielä suuremman jäätelön himon iskiessä jättäisin kondensoidun maidon määrän ennalleen ja laittaisin hieman enemmän muita aineita. Näin jäätelöstä ei tulisi aivan niin tuhti, mutta varmaankin silti herkullinen. Hmm. Pitääkin tässä kesän aikana testailla :)

Helppo, tuhti mokkajäätelö (ilman jäätelökonetta)

n. 1 litra 

Aineet:
  2.5 dl Flora Vispiä
  2.5 dl Flora Kuohua
1 prk kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua)
n. 3 rkl hyvää, tummaa kaakaojauhetta
1 rkl ekspresso-pikakahvijauhetta

Päälle:
Suklaaströsseleitä 

Ohje:
Vatkaa kermat paksuhkoksi vaahdoksi. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja pikaespressojauhe. Hurauta nopeasti  sekaisin. Siivilöi joukkoon vielä tumma kaakaojauhe ja sekoita kunnolla sekaisin. Maista ja lisää makusi mukaan halutessasi kaakaojauhetta.

Kaada massa pakastuksen kestävään, noin 1 litran vetoiseen vuokaan ja ripottele pinnalle halutessasi suklaaströsseleitä. Laita pakkaseen vähintään 6 tunniksi.

Nautiskele itseksesi tai hyvässä seurassa.
 

8 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta jäätelöltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli makeaa ja tuhtia, mutta ah, kyllä vain maistui! :P

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Hyvin sanottu! Tuota mieltä meillä ollaan tästä :)

      Poista
  3. Nam.. jäätelökesä on kohta täällä.. :)

    VastaaPoista
  4. Tein huomisiltaisia kyläilyjä varten pakasteeseen sun jätskiohjetta soveltaen pätkisjäden, lakujäden ja maapähkinä-rommirusinajäden!! Kiitos ohjeesta :) . Nyt vain odottelen että huominen tulisi jo ja päästäis maistelemaan joka laatua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, sinäpäs kovin innostuit Eve! Mulla kesti vastata näimmä niin kauan, että kyläilytki ovat jo ilmeisesti ohi. Toivottavasti jädet maistuivat..!?! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...