torstai 17. marraskuuta 2016

Nopea ja herkullinen Oreo-juustokakku, liivatteeton


Meillä vietettiin isänpäivää tämän liivatteettoman sekä älyttömän helpon ja nopean Oreojuustokakun parissa. Olin jo miltei luovuttanut isänpäiväkakun suhteen sairastettuani sitkeää flunssaa vähän liiankin kauan. Lauantaina kaupassa laahustaessani muistin nähneeni helppoakin helpomman Oreojuustokakun ohjeen vilahtaneen parissakin blogissa lähiaikoina, mm. Annin Uunissa. Kotoa löytyikin kakkuun sopivaa, vanhaksi menevää mascarponea, joka piti saada hukattua jonnekin. Joten eipä muuta kuin muutama keksipaketti kouraan ja kassalle.


En ehtinyt katsoa netistä tarkempia ohjeita, joten sävelsin omanlaisen version. Muihin Oreo-juustokakkujen ohjeisiin verrattuna tämä on varmaan aika lähellä. Ainakin siltä osin, että pohjaan tulee Oreo-keksejä ja täytteeseen kermaa, tuorejuusto sekä keksejä. Täytteeseen hukkasin myös sen kaapissa lojuneen mascarponen. Pohjan tein taas ilman ylimääräistä rasvaa eli sekoittamalla keksimurun joukkoon maitoa. Toimii!

Kakku on ihanan helppo ja nopea tehdä. Liivatettakaan ei tarvita, sillä keksit imevät itseensä kosteutta ja tukevoittavat täytettä. Liivatteettomuudesta ja osin myös mascarponesta johtuen täyte onkin ihanan pehmoinen, mutta se pysyy siitä huolimatta oikein mainiosti kasassa. Kakun mousseosa maistuu hyvin miedosti Oreo-kekseiltä. Pohja tuo kakkuun reilusti Oreo-keksimäista makua. Kokonaisuudessaan aivan mahtava kakku, vaikka itse sanonkin! Ei ehkä niin juustokakkumainen kaikessa pehmeydessään kuin normijuustokakut, mutta eipä se haitannut lainkaan.


Meidän 7v. tyttö hoiti keksien paloittelun samalla kun vatkasin kermaa täytteeseen. Mä leikkelin keksejä vielä varmuudeksi vuoksi hieman pienemmiksi, mutta turhaan. Tajusin kakku maistellessani, että tytön leikkaamat palat olisivat olleet paremman kokoisia. Täytteen keksit on siis hyvä jättää suht isoiksi paloiksi, niin ne antavat makua paremmin kuin aivan hienoksi murskatut keksit.


Kakku oli siis kaikinpuolin herkkua ja tätähän voisi soveltaa vaikka muihinkin kekseihin tai vaikka pipareihin nyt Joulun lähestyessä. Ja kehtaisinko vielä kertoa, kuin nopeasti meidän 2 aikuista + 2 lasta tuhosi kakun..? Tai montako kertaa kävin kaivamassa jääkaapista lusikallisen kakkua..? En kyllä uskalla edes ajatella niitä kertoja ja sitä vauhtia. Sanotaan vaikka näin, ettei kakusta ollut jäljellä seuraavana päivänä enää murustakaan, ups!

Nopea ja herkullinen Oreo-juustokakku, liivatteeton

n. 20 cm

Pohja:
200 g Oreokeksejä
n. 2 rkl maitoa

Aineet:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponea
n.2 rkl vaniljasokeria
n.2 rkl tomusokeria
150 g Oreokeksejä

Koristeluun:
n. 100 g Oreokeksejä

Ohje:
Murskaa pohjaa varten 200 g Oreokeksejä vaikkapa tehosekoittimessa. Lisää maitoa vähitellen n. 2 rkl, kunnes keksimurska alkaa pysyä koossa, kun niitä puristaa kämmenessä. Laita n. 20 cm vuoan irtoreuna tarjoilulautaselle ja laita sisäpuolelle reunakalvot tms. Voitele kalvot. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätisti. Painele keksiseos tarjoilulautaselle vuoan reunojen sisäpuolelle. Laita tarjoilulautanen jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, mascarpone sekä sokerit. Vatkaa kunnolla sekaisin. Pilko n. 150 g Oreokeksejä n. 1.5 cm x 1.5 cm kokoiseksi murskaksi. Lisää täytteen joukkoon.


Vatkaa vielä hetki, kunnes täyte paksenee. Kaada täyte pohjan päälle, painele kunnolla reunoille ja tasoita. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

Koristele. Nauti!


Onko tässä kakku teidän Joulupöytään? :)

12 kommenttia:

  1. Nam kiitos maininnasta :) näinkin, että olit jättänyt minulle terveisiä postaukseeni. Vastailin sinulle:

    http://www.anninuunissa.fi/2016/10/helppo-ja-nopea-oreo-juustokakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annis itsellesi :) Tää mein vauva-arki on vienyt mennessään, enkä aina väsyneenä ja kiireessä jaksa ajatella leivontaohjeita niin paljon kuin haluaisin. Onneksi vastaan tulee tällaisia helppoja ohjeita, jotka myös tekee nopsaan :) Kävinkin jo lukemassa vastauksesi :)

      Poista
  2. Minunkin on pitänyt tehdä oreo-juustokakkua jo monta kertaa, mutta aina se on jäänyt. Mutta kun tämä on helppo ja nopea ja vielä hyvääkin niin ihan pakko toteuttaa tämä pikapuoliin!

    VastaaPoista
  3. Voi, nam mitä herkkua! Ja ihanat kuvatkin jälleen kerran <3 Enpä ole aiemmin ajatellutkaan voin korvaamista maidolla, mainio idea, jos kerran toimii. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju :) Herkkua oli, ainakin jos miettii kuinka nopeasti tämä hävisi meiltä :) Mä käytän melkein aina nykyään maitoa voin sijaan tällaisissa pohjissa. Toimii tosi hyvin erityisesti täytekeksien kohdalla. Ja kunhan varmistaa, ettei lutraa maidon kanssa, vaan laittaa sitä vain sen verran, että murut alkavat tarttua toisiinsa. Testaile ihmeessä sinäkin :)

      Poista
  4. Vaikuttaa helpolta tehdä ja aiotaan kokeilla kaverin kanssa
    .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi helppo ja nopea tehdä, suosittelen. Toivottavasti maistuu myös teille :)

      Poista
  5. Oreo keksejä ei oo mun juttu, mutta tämä oli todella hyvää! Ja kyllä, helppo ja nopea!

    VastaaPoista
  6. Teimme tyttären kanssa viisi kakkua tällä reseptillä hänen rippijuhliin! Hyvin onnistui ja maistui kaikille vieraille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, voi kun ihana kuulla! :) Onneksi olkoon tytölle ripille pääsyn johdosta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...