torstai 10. marraskuuta 2016

Piparkakun makuinen porkkanakakku


Suklaapossun syksy meni pitkälti suklaisissa merkeissä, mutta nyt on jo päästy Joulun makumaailmoihin, ja myös tunnelmiin. Tämä ihastuttava jouluinen porkkanakakku syntyi, kun näin kaupan hyllyt täynnä joulumakeisia. Siirryin samantein Joulufiiliksiin ja maistoin jo mielessäni piparkakun. Mieliteko ei antanut periksi vaan sain päähäni kokeilla porkkanakakkua jouluisin maustein. Ja kyllä kannatti. Tästä tuli nimittäin mielettömän hyvää, aivan kuin pehmeää piparkakkua! Kyllä tämä kanssa vain kelpaa fiilistellä tulevaa Joulua.


Taikinakin on aivan ihanan helppo "aineet vain nopeasti sekaisin" -tyyppinen , mutta lopputulos on kuitenkin ihanan höttöinen, pehmoinen ja mehevä. Paistoin taikinan kahdessa erässä ja tein samalla kaksi hieman eri tavalla maustettua taikinaa. Kuvistakin varmaan erottaa, että kakun keskimmäinen pohja on hitusen tummempi kuin kaksi muuta. Laitoin tuohon osaan testimielessä enemmän mausteita. Molemmat maistuivat ihanasti pipareilta, enkä oikeastaan osaa päättää, oliko toinen toista parempi vai ei.  Laitoinkin ohjeeseen nuo molemmat määrät, niin kakusta voi tehdä oman makunsa mukaisesti joko miedomman tai voimakkaamman piparin makuisen. Slurps!


Tarjoilin kakun vain hetki täyttämisen jälkeen. Olihan se siinäkin kohtaa tosi tosi maukasta, mutta seuraavana päivänä, kun maut olivat ehtineet tasoittua, se oli vieläkin parempaa. Myös täyte oli yön jälkeen hieman kiinteämpi ja kakku näin siistimmin leikattavissa. Jos vain mahdollista, kannattaa kakku tehdä valmiiksi muutamaa tuntia aiemmin.

Tykkäsin siis, ja kovin! Joulukin saapui samalla kertarytinällä, ihanaa :)


Piparkakun makuinen porkkanakakku

n. 20 cm vuokaan 

Aineet:
3 munaa
3 dl sokeria
1.5 dl rypsiöljyä
150 g (= 3 dl) erittäin hienoksi raastettua porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
0.75-1 tl suolaa
2.5-3 tl kanelia
1.25-1.5 tl kardemummaa
0.5-0.75 tl inkivääriä
0.5-0.75 tl neilikkaa

Täyte ja kuorrutus:
250 g tuorejuustoa
40 g voita
n. 5 dl tomusokeria

Ohje:
Riko munat kulhoon. Lisää sokerit, öljy sekä hienoksi raastettu porkkanaraaste ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita, kunnes aineet ovat juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina kolmeen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan.

Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä parisen minuuttia, ja poista vuokien reunat. Jäähdytä kokonaan hyvin suojattuna.

Tee täyte ja kuorrutus vatkaamalla huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tuorejuusto vatkaimella sekaisin. Lisää tomusokeria pienissä erin, kunnes koostumus on sen verran paksua, että pysyy kakun sisällä ja päällä. Täytä kakku laittamalla täytettä ensimmäisen pohjan päälle ohuehko, n. 0.5 cm paksuinen kerros. Toista toisen pohjan kanssa. Laita aivan päällimmäiseksi hieman paksumpi (tai makusi mukainen) kerros. Laita kakku jääkaappiin odottamaan korkkaamista. Ja eikun nauttimaan!


16 kommenttia:

  1. Mun pitää vaan jatkaa porkkanakakulla, koska kyllähän tätäki pitää testata! Viime viikonloppuna tein Kakkutaikurin reseptillä porkkana-juustokakun ja kylläpä oli hyvää. Nyt alkoi kiinnostaa tämä piparkakun makuinen porkkanakakku. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti pitää jatkaa kakkuilua! ;) Porkkanakakku pelkästään on tosi hyvää, mutta vielä piparkakkuisena, voi nam!

      Poista
  2. Todella herkullisen näköinen kakku ja upea jouluinen asetelma! Kun kaksi lempi asiaa, porkkanakakku ja piparit yhdistää niin ei siitä voi tulla muutakuin hyvää. Täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Sanos muuta, kaksi herkkua yhdessä = enemmän kuin tuplahyvää ;P Suosittelen testailemaan :)

      Poista
  3. Nam, aivan ihanan näköinen ja kuuloinen herkku :) Tällaiselle porkkanakakun ystävälle maistuisi pala!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annis :) Ihana oli. Ja tämän kanssa pääsi samantein Joulutunnelmiin. Ainut vika kakussa oli se, että se loppui liian nopeasti ;)

      Poista
  4. Hain ainekset heti kaupasta :D Tätä syödään meillä isäinpäivänä sanoi mies mitä tahansa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että innostuit! :) Ehdin vastailemaan vasta nyt kun olet jo testaillut, joten vastaanpa samantein paremmin tuonne alemmas, missä kerrot kokemuksesi :)

      Poista
  5. Ihanat kuvat ja resepti, kehuin tätä jo Instagramissa! Taidan tuunailla tästä oman version ensiviikon kuntosalin pikkujouluihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Mukavaa, että ohje innosti sinuakin :) Oli kyllä niin hyvää, että tekisi mieli leipoa jo uudestaan. Laitatko ohjeesi myös blogiisi, niin tulen vilkaisemaan sinun versiotasi :)

      Poista
  6. Mielettömän maistuva kakku!👌 Muoksein tästä gluteenittoman ja laktoosittoman vaihtamalla vehnikset 1,5dl kaurajauhoja + 2dl Sunnuntain glut.jauhoja sekä tuorejuuston ja voin laktoosittomiin - tuli niin suussa sulava! Kiitos ohjeiden ja ideoiden jakamisesta, on ollut inspiksen pohjana itelle usein. Oot erityisen taitava makujen ja koostumusten kanssa, ihailen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa tietää, että kakku onnistuu myös gluteenittomana! Kiitos, tästä tiedosta on taatusti hyötyä myös muille gluteenittomien kakkujen leipojille! :) Ja voi kiitos kehuistasi! Intohimonani leipomisessa onkin juuri makujen ja koostumusten kanssa taiteilu, joten tuo on todella ihana kuulla :)

      Poista
  7. Tämä oli tosi hyvää! Tein kahteen 24cm vuokaan ja siitä tuli passeli myös kun ei ollut kolmea pientä. Vinkkinä muillekin, jos ei ole niin monta samankokoista. Todella mehevä, vaikka tosiaan sekoitettiin vain kaikki yhteen. Mies ja lapset tykkäsi myös todella paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Mietinkin miten kakku onnistuisi kahdella vuoalla (tai peräti yhdellä), joten tämä oli hyvä tieto, kiitos Laura :) Ja mahtavaa kuulla, että myös teillä pidettiin tästä. Meillä lapset olisivat varmaan kaapineet kakun kokonaan omille lautasilleen, jos olisi antanut luvan :)

      Poista
  8. Herkullisen näköinen kakku!!
    Meillä tykätään porkkanapiirakasta, joten voisin tehdä jouluksi tällaisen kakun.
    Olen usein tehnyt jouluksi maustetun banaanikakun ja sen tuoksu hurmaa aina joulun aikaan yhdessä paistettujen piparien kanssa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanni :) Tämä oli ihanaa, vähän kuin pehmeää, mehevää piparkakkua. Suosittelen ehdottomasti koittamaan :) Joulun maut ja tuoksut vain ovat niin hyviä. Tuo maustettu banaanikakkukin kuullostaa herkulta, ja sellaiselta ihanan kostealta. Herkullista Joulunodotusta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...