Tein vähän aikaa sitten aivan ihanan makuisia suklaahippukeksejä, joiden väitettiin alunperin olevan Neiman Marcus-keksien ohje. Keksien syömisen jälkeen googlettelin asiaa ja totesin epäilykseni oikeaksi, eikä ohje ollutkaan aito. Vaikka nuo epäaidot keksit olivat ihan älynhyviä, en malttanut jättää asiaa sikseen, vaan aitojakin versioita oli kokeiltava. Löysin netistä toisen, aidoksi väitetyn ohjeen, tai oikeastaan montakin. Noissa ohjeissa oli keskenäänkin jo melkoisesti eroja, enkä ainakaan itse osannut päätellä mikä oli lähimpänä sitä aitoa ohjetta. Yhteistä niille oli kuitenkin se, että taikinassa oli myös pikakahvijauhetta. Nappasin yhden ohjeen itselleni, muokkasin sen kupeista deseiksi ja grammoiksi, ja tässä tulos.
Myös nämä keksit olivat hyviä, mutta ainakin omaan (ja muiden maistelijoiden suuhun) se teko-Neiman Marcus -ohje oli parempi. Näissä maistui miedosti mokka ja suklaa, mutta jäin kaipaamaan niiden toisten keksien kauraisaa makua. Mutta tulipahan testattua. Tosin, en vieläkään tiedä, onko tämäkään juuri se aito ohje vai ei...
Neiman Marcus -keksit
n. 11 kpl
Aineet:
120 g huoneenlämpöistä voita
2 1/3 dl tummaa ruokosokeria
3 rkl sokeria
1 muna
3 mm vaniljajauhetta
4 dl 1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1.25 tl espressopikakahvijauhetta
200 g suklaata (laitoin puolet maitosuklaata, puolet tummaa n. 50% suklaata)
Ohje:
Vatkaa voi ja sokerit yleiskoneella (tai vatkaimella) vaaleaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa n. 10-15 minuuttia. Vatkaa joukkoon myös muna sekä vaniljajauhe. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele voiseokseen niin, että ne juuri ja juuri sekoittuvat. Lisää suklaa joukkoon käännellen. Muotoile taikinasta noin 10-12 kappaletta vajaan sentin paksuisia, 10 senttiä halkaisijaltaan olevia keksiä leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.
Paista 190 asteessa n. 7-8 minuuttia, kunnes keksien keskusta on vielä aavistuksen tumma, mutta reunat ovat vaalentuneet. Keksien kuuluu olla tässä vaiheessa vielä erittäin pehmeitä, lähes raa'an oloisia. Anna keksien olla uunipellillä parisen minuuttia, ja vedä sen jälkeen ne leivinpaperin kanssa pois kuumalta pelliltä jäähtymään mielellään ritilän päälle. Jäähdytä kokonaan.
Vinkki:
* Keksit ovat paistopäivänä pehmeämpiä, mutta seuraavana päivänä jo melko mureita. Jos haluat keksien olevan kovia jo paistamisen ja jäähtymisen jälkeen, paista niitä pidempään.
* Keksit ovat paistopäivänä pehmeämpiä, mutta seuraavana päivänä jo melko mureita. Jos haluat keksien olevan kovia jo paistamisen ja jäähtymisen jälkeen, paista niitä pidempään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)