tiistai 25. heinäkuuta 2017

Värikkäät Rocky Road -palat


No niin, nyt ollaan viimeisen, mutta ei vähäisemmän ohjeen kimpussa ajatellen meidän lasten synttäritarjottavia. Tarjolla oli herkullisten sydämen muotoisen savulohi- ja kinkkutäytteisen voileipäkakun, tytön värikkään täytekakunpojan elefanttikakunpannacotan sekä minttuisten mokkapalojen lisäksi myös näitä värikkäitä Rocky Road-tyyppisiä herkkuja. Paloista löytyi paljon suklaata, hieman maapähkinävoita sekä läjä vaahtokarkkeja, värikkäitä suklaanameja, suolapähkinöitä sekä kaikkea muuta mitä sattui kaapista löytymään karkkien tekohetkellä.


Rocky Road onkin makeinen, joihin on helppo hukata kaikenlaisia jämäpusseja ja -purkkeja. En edes muista, lähtikö näiden tekeminen siitä, että kaapista löytyi pienet määrät kaikkea hyvää, joista ei kuitenkaan saanut mitää kunnollista, vai oliko syy jossain muualla. Noh, joka tapauksessa, hukkasin sulatetun suklaan joukkoon myös mm. maapähkinävoipurkin jämät, loput kuivatut karpalot. Maapähkinävoita oli juuri sen verran, että suklaasta tuli helpommin leikattavaa. Eikä se makuakaan pahentanut, vaan antoi suklaille miedon oman makunsa. Maapähkinävoita oli kuitenkin vain noin puolet siitä määrästä, mitä sitä löytyy blogin maapähkinävoi-suklaakarkeista, eikä makukaan ollut niin voimakas. Muuta makua tulikin sitten noista täytteistä. Helppoja, ja nopeita herkkuja nämä. 

Juhlien jälkeen herkkuja oli vielä yllättävän paljon jäljellä. Ilmeisesti muuta tarjottavaa oli sen verran reilusti, ettei kaikkea jaksanut syödä. Mutta olisihan näissä pelkissä nameissakin syömistä, sillä näitä tulee määrällisesti melkoisesti. Tilanne kuitenkin korjaantui seuraavien päivien aikana, kun lapsenvahdit kävivät katsomassa lapsia hetken aikaa. Samalla myös kipollinen Rocky Road-suklaakarkkeja olivat hävinneet parempiin suihin :) 



Tässä vielä kuvaa muista mainitsemistani tarjottavista. Rocky Roadit sijaitsivat toisessa pöydässä, eivätkä päätyneet tähän kuvaan. Tämän kuva jälkeen kuitenkin löytyy ohje ylempää kuvissa näkyviin, juhlissa tarjottuihin Rocky Road-nameihin.



Värikkäät Rocky Road palat

Aineet:
400 g tummaa (n.50%) suklaata
0.75 dl maapähkinävoita
0.5 dl kuivattuja karpaloita
reilu 2 dl pieniä vaahtokarkkeja
1.5 dl värikkäitä (suklaa)karkkeja
0.5 dl suolatikkuja
1.5 dl suolapähkinöitä

Ohje:
Sulata suklaa mikrossa varovasti muutaman sekunnin välein sekoitellen. Sekoita joukkoon maapähkinävoi. Ota osa "lisukkeista" eli vaahtokarkeista, suolapähkinöistä ym. talteen koristelua varten. Sekoita loput suklaaseokseen. Levitä suklaaseos leivinpaperin päälle n. 20 x 25 cm kokoiseksi levyksi. Ripottele pinnalle erikseen otetut "lisukkeet" ja paina kevyesti pintaan kiinni. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Leikkaa paloiksi.

Vinkki:
* Jos jääkaapissa ollut levy on liian kovaa ja halkeaa leikattaessa, ota se huoneenlämpöön n. puoleksi tunniksi ja koita leikata uudestaan.

* Säilytä valmiit palat jääkaapissa ja ota palat huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Lyhytaikainen (=muutaman päivän) säilytys huoneenlämmössä onnistuu myös.



Mulla oli muuten todella innokas apulainen kuvauksissa. Hän teki sen mitä äiti pyysi ja nappasi lopuksi palkaksi pienen palan suklaaherkkua :) Ensihaukkaukseen vaan osui juuri sellaisia karkkeja, joista tyttö ei välittänyt. No eipä nuo samaiset karkit äidillekään maistuneet, ne kun maistuivat marsipaanille.. Rocky Roadeihin kannattaa siis valita vain sellaisia karkkeja, joista tykkää muutenkin :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...