lauantai 5. tammikuuta 2013

Mansikkamousse täytekakkuun


Jos etsii mansikkaisen raikasta kakun täytettä, niin tässä on ihana ohje. Mousse on saanut paljon kehuja ja itsekin pidän tätä yhtenä suosikkitäytteenä. Ohje on jostain netin keskustelupalstalta bongattu.


Riittää 24 cm kakun kahteen väliin.

Aineet:
2 tl liivatejauhetta
2 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5-2 dl (maun mukaan) sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna

Ohje:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatejauhe veteen/sitruunamehuun ja kuumenna mikrossa kunnes liivate sulaa. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita täyte kakun väleihin ja anna seistä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Ihana ohje, linkitin sinut omille sivuilleni tämän ja vaniljamoussen ohjeen myötä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Herkkumaakari :) Hienoa kuulla, että ohjeet mousseihin olivat mieluisia. Kiitos linkityksestä :) Käväsin blogissasi ja sieltähän löytyihän vaikka minkälaisia hienoa kakkuja :)

      Poista
  2. Toimiiko tämäntuon mehevän suklaakakkupohjan kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii taatusti hyvin! Täytteen maku on hennon mansikkainen, eikä ehkä erotu niin selkeästi kuin normaalin sokerikakkupohjan kanssa, mutta uskon tosissani, että hyvää on silti :D Jos päätät testata täytettä suklaapohjan kanssa, niin kuulisin mielelläni mitä pidit :) Toinen testattu ja hyväksi havaittu vaihtoehto on muuten tämä (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/09/silkinpehmea-mansikkamoussekakku.html) silkinpehmeä mansikkamousse. Kivoja leipomishetkiä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...