perjantai 4. tammikuuta 2013

Suklaapalat nougat-pähkinähunnulla


Halusin tehdä jonkin suklaisen leivonnaisen, jonka teossa ei tarvita vatkainta vaan aineet voidaan sekoittaa keskenään. Kehittelin sellaisen reseptin. Koristeluidean nappasin Kinuskikissalta. Tästä tuli maukas ja on saanut kehuja kaikilta tätä maistaneilta suklaan ystäviltä!

150 g voita/margariinia 
150 g tummaa suklaata (Panda)
3 munaa
1 dl sokeria
1.5 dl tummaa ruokosokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
2.5 tl leivinjauhetta
2.5 tl vaniljasokeria
0.9 dl tummaa kaakaojauhetta, Van Houten
0.5 tl suolaa
0.25 dl maitoa

Sulata suklaa mikrossa margariinin kanssa, anna hetki jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat nopeasti sekoittaen suklaaseokseen. Lisää kuivat aineet ja maito. Sekoita kunnolla. Kaada pienelle pellille. Paista 200 asteessa n. 25 min., tai kunnes keskeltä painettaessa tuntuu kiinteältä. 

Päälle:
½ prk (Lidlin) suklaapähkinälevitettä
1 Geisha-patukka

Laita levite kuuman pohjan päälle, näin se sulaa siihen hyvin. Pirsko päälle sulatettu Geisha. Naputa peltiä pöytää vasten, niin pinta tasoittuu. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...