Rahkavoitaikina on lempitaikinani suolaisia leivonnaisia
tehdessäni. Se sopii niin piirakoiden pohjaksi kuin pasteijoiden kuoreksi tai
erilaisiin "hyrriin". Taikina sopii hyvin myös makeisiin
leivonnaisiin esim. joulutorttuihin. Taikina kannattaa tehdä hyvissä ajoin,
sillä sen pitää antaa levätä. Taikinan voi hyvin myös pakastaa!
Päiv. 13.8.2013: Alla olevassa kuvassa rahkavoitaikinaa
on käytetty maukkaan pekoni-broileripiirakan pohjana.
Aineet:
250 g maitorahkaa
250 g voita (tai margariinia)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(0.5-1 tl suolaa suolaisia piirakoita tehdessä)
Ohje:
Sekoita keskenään rahka ja huoneenlämpöinen, pehmeä voi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)