Tämä helppo juustokakku on sopiva valinta leipurille, joka ei halua käyttää liivatetta. Sitruunanmäärää voi säätää oman mielensä mukaan ja lisätä joukkoon vaikka limeä! Idean sain Sikke Sumarin ohjelmasta, jossa tehtiin lime-sitruuna-kakku samalla periaatteella.
Määrät sopivat n. 22 cm vuokaan.
Pohja:
100 g digestivekeksejä murskattuna
35 g voita
35 g voita
1 tl ruokosokeria
Murskaa digestivet ja sekoita joukkoo sokeri ja sula voi. Painele vuoan pohjalle.
Täyte:
300 g Philadelphia
tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
1.5 (= 3.5 rkl mehua) pienen sitruunan
mehu
Vatkaa täytteen aineet
sekaisin ja laita pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
Mulla ei hyytynyt ollenkaan, vaikka on ollut jo 14h jääkaapissa :(
VastaaPoistaNo voi rähmä! Teitkö täysin ohjeen mukaan, vai laitoitko esim. sitruunan mehua ohjetta enemmän?
PoistaLaitoin vain 2rkl sitruunamehua eli vähemmän kuin ohjeessa. En ole mikään sitruunafani. Mutta ei se nyt voi asiaan vaikuttaa...
VastaaPoistaVoiskohan se syy muuten olla juuri siinä, sitruunan mehun vähyydessä!? Hyytyminen tapahtuu sitruunan mehun hapon voimin (jonkin kemiallisen reaktion kautta), joten ehkäpä liian vähäinen määrä sitruunan mehua ei saa täytettä hyytymään..
Poista