lauantai 5. tammikuuta 2013

Omenamousse täytekakkuun


Tein kerran yhteen testikakkuuni tämän täytteen. Liivatetta silloisessa ohjeessa oli vähemmän ja täyte levisi lautaselle. Koko kakku kuitenkin tuhoutui kolmen aikuisen kesken lähes kokonaan eli hyvää oli! :) Nyt siis liivatteen määrä korjattu paremmaksi.

Omenamoussen kanssa samaan kakkuun sopii esimerkiksi mansikka-raparperihillo. Kannattaa testata! Mausteeksi voi halutessaan lisätä vaikka ripauksen kanelia!

Aineet:
3 tl liivatejauhetta 
2 rkl sitruunan mehua
2.5 dl Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa                        
1.5 dl sokeria (riippuu omenan happamuudesta)
3 dl (itsetehtyä) omenasosetta
2 tl vaniljasokeria

Ohje:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja omenasose keskenään. Lisää sekaan sitruunan mehuun liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita täyte kakun väleihin ja anna seistä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...