Tein kerran yhteen testikakkuuni tämän täytteen. Liivatetta silloisessa ohjeessa oli vähemmän ja täyte levisi lautaselle. Koko kakku kuitenkin tuhoutui kolmen aikuisen kesken lähes kokonaan eli hyvää oli! :) Nyt siis liivatteen määrä korjattu paremmaksi.
Omenamoussen kanssa samaan kakkuun sopii esimerkiksi mansikka-raparperihillo. Kannattaa testata! Mausteeksi voi halutessaan lisätä vaikka ripauksen kanelia!
Aineet:
3 tl liivatejauhetta
2 rkl sitruunan mehua
2.5 dl
Flora Vispiä
2 dl
ranskankermaa
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
1.5 dl
sokeria (riippuu omenan happamuudesta)
3 dl
(itsetehtyä) omenasosetta
2 tl vaniljasokeria
Ohje:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto,
sokerit ja omenasose keskenään. Lisää sekaan sitruunan mehuun liuotettu liivate
ja vaahdotettu kerma. Laita täyte kakun väleihin ja anna seistä jääkaapissa
vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)