lauantai 5. tammikuuta 2013

Suklaatäyte/-kuorrute

Tällä ohjeella syntyy sopivan pehmeä ja ihanan suklainen täyte tai kakun kuorrute. Suklaana suosittelen  taloussuklaata tai muuta n.50% kaakaota sisältävää suklaata. Esim. pelkkä 70% tumma suklaa on jopa minun makuuni liian ytyä eikä tarpeeksi makeaa.

Alla olevassa kakussa käytin tätä kuorrutteena. Kuorrute oli pehmeää, mutta levitystaito ei ollut kakuntekohetkellä vielä hyppysissä, niin levitysjäljet näkyvät..

Riittää joko (24 cm)  kahteen väliin tai yhden kakun päälle.

Aineet:
150g  taloussuklaata
3 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
90  g huoneenlämpöistä suolatonta voita
1 ½ tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

Ohje:
Sulata suklaa. Vatkaa kuumaan suklaaseen  munan keltuaiset yksitellen. Paloittele voi pieniksi paloiksi ja vatkaa suklaa seoksen joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää suklaaseokseen ensin iso lusikallinen vaahtoa. Lisää loput vaahdot varovasti käännellen. Käytä kakun täytteenä (kaakaosokerikakkupohja) tai kuorruta kakku seoksella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...