Tällä ohjeella syntyy sopivan pehmeä ja ihanan suklainen täyte tai kakun kuorrute. Suklaana suosittelen taloussuklaata tai muuta n.50% kaakaota sisältävää suklaata. Esim. pelkkä 70%
tumma suklaa on jopa minun makuuni liian ytyä eikä tarpeeksi makeaa.
Alla olevassa kakussa käytin tätä kuorrutteena. Kuorrute oli pehmeää, mutta levitystaito ei ollut kakuntekohetkellä vielä hyppysissä, niin levitysjäljet näkyvät..
Riittää joko (24 cm) kahteen väliin tai yhden kakun päälle.
Alla olevassa kakussa käytin tätä kuorrutteena. Kuorrute oli pehmeää, mutta levitystaito ei ollut kakuntekohetkellä vielä hyppysissä, niin levitysjäljet näkyvät..
Riittää joko (24 cm) kahteen väliin tai yhden kakun päälle.
Aineet:
150g taloussuklaata
3 munaa keltuaiset ja valkuaiset
eroteltuna
90
g huoneenlämpöistä suolatonta voita
1 ½ tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
Ohje:
Sulata suklaa. Vatkaa kuumaan
suklaaseen munan keltuaiset yksitellen.
Paloittele voi pieniksi paloiksi ja vatkaa suklaa seoksen joukkoon. Lisää
vaniljasokeri. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää
suklaaseokseen ensin iso lusikallinen vaahtoa. Lisää loput vaahdot varovasti
käännellen. Käytä kakun täytteenä (kaakaosokerikakkupohja) tai kuorruta kakku
seoksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)