maanantai 7. tammikuuta 2013

Omenainen rahkamurupiirakka



Viimevuotista omenahillo löytyy vielä kaapeista melkoisesti. Yleensä käytän sitä rahkan joukossa ja siitä tulikin mieleeni laittaa hilloa tuttuun ja maukkaaseen rahkamurupiirakkaan. Omena sopikin tähän herkkuun todella hyvin! Piirakka on mielestäni parasta kunnolla jäähtyneenä ja mielellään vasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

Tein piirakan keskikokoiselle uunipannulleni, jonka mitat on n. 25 x 45 cm.

Taikina 1:
8 dl vehnäjauhoja
3.5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
250 g margariinia sulatettuna
Taikina 2:
½ taikinasta 1
2 muna
2 dl kreikkalaista jogurttia (tai piimää tai muuta hapanta nestettä)

Täyte:
n.2 dl omenahilloa
2 tlk (á 250 g) maitorahkaa
2 dl sokeria (sokerin määrä riippuu sitruunan määrästä)
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
n. 1.5 sitruunan mehu (5 rkl)

Valmista ensin täyte. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet. Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenahillo ja ripottele pinnalle murumainen taikina 1. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...