Myllyn Paras-sivuilta löytyi kookos-kaurakeksi-ohje, joiden makumaailma tuntui päivään sopivalta. Halusin kekseistäni littanien sijasta pulleampia, joten muokkasin ohjetta hieman. Alkuperäiset sulkeissa.
Nami! Yleensä tykkään kaurakeksi-taikinasta enemmän kuin itse lopputuloksesta, mutta nämä peräti olivat kekseinä
paljon paljon parempia kuin pelkkä taikina! Ja koska rasvaa vähempi, jäivät
keksit hieman koholle ja pysyivät ihanan mehevinä. Tärkeintä on paistaa kunnes alkavat hieman reunoilta ruskettua, mutta olivat keskeltä vielä täysin pehmeitä. Aivan ihania!
Taikina:
100 g sulatettua (125g)
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1½ dl kookoshiutaleita
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 mm vaniljajauhetta (2 tl vaniljasokeria)
Ohje:
Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen
järjestyksessä. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita (30-40 kpl)
uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min., kunnes nokareet alkavat laskeutua ja ovat vielä liki raakoja. Tällöin keksit jäävät ihanan pehmeiksi ja meheviksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)