sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Pipareiden koristelua



Vietin eilen meidän 5-vuotiaan kanssa pienen hetken piparkakkutehtaassa pipareita koristellen. Piparit paistettiin valmiiksi jo viikko sitten ja nyt oli koristelun vuoro.

Tyttö tykkäsi kovin näiden tekemisestä ja oli erityisen ylpeä tekemistään naamoista; jokaiselle perheenjäsenellä oli koristelun jälkeen oma henkilökohtainen piparkakku (löytyy alla olevassa kuvastakin), joka syötiin päivällisen jälkeen jälkiruoaksi :)


Jotkut pipareista sai päälle myös tekstiä eli lähisukulaisten nimiä :) Suurin osa nimistä kirjoitettiin niin, että yksi nimi/yksi piparkakku, mutta mamma sai itselleen viisi alla näkyvää nimikkokeksiä... :)


Pipareihin käytin tosi hyvää munatonta piparkakkutaikinaa, jota testailin ensimmäistä kertaa vuosi sitten. Ihastuin ohjeeseen samantein, sillä taikinaa on tosi helppo käsitellä ja valmiista pipareista tulee ihanan rapeita.

Koristeet tehtiin pursottamalla pikeeristä erilaisia juttuja. Pikeerin takia näistä pipareista ei siis tullut täysin munattomia.

Tässä vielä käyttämäni pikeerin ohje:
 1 valkuainen
n. 3.5 dl tomusokeria
muutama tippa sitruunan mehua (tai etikkaa)
(roosan väristä pastaväriä)

Ohje:
Vatkaa valkuaista kulhossa, kunnes se alkaa vaahtoutua. Lisää tomusokeria  pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes koostumus on sopivaa. (Hyvä koostumus on vaikea selittää, eikä siitä valitettavasti tullut kuvaa. Mutta pikeeri on sopivaa, kun se valu aivan solkenaan, mutta ei myöskään ole niin tiukkaa tavaraa, ettei enää liiku mihinkään..) Lisää vielä muutama tippa sitruunan mehua ja värjää halutessasi (pasta)väreillä. 

Vinkki: 
* Ilman sitruunanmehuakin pärjää. Happo vain kuivattaa pikeeriin hiukan nopeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...