lauantai 14. maaliskuuta 2015

Nopeat pähkinä-suklaamakeiset


Kun pitää nopeasti saada tehtyä jotain makeaa vaikkapa parin tunnin päästä tuleville yllätysvieraille, eikä pelkän suklaalevyn ja pähkinöiden iskeminen pöydälle tunnu hyvältä ajatukselta, tässä on nopea ohje. Ja voihan näitä muutenkin tehdä, ihan vaikka suklaan ja pähkinän himoon :) 

Suklaa joukkoon on helppo yhdistää kaikkea mitä kaapista sattuu löytymään. Rocky Road-makeiset ovat yksi tunnettu, nopeatekoinen karkki, jossa suklaaseen laitetaan vaahtokarkin palasia ja esimm. pähkinöitä. Nämä ovat vähän samantyylisiä. Paitsi.. Näihin ei tule edes vaahtokarkkeja, vaan suklaan joukkoon tyrkätään jotain muuta..

Tykkään suolapähkinöiden, maitosuklaan ja suklaa-pähkinä-levitteen yhdistelmästä. Jokin siinä suolaisen ja makean yhdistelmässä vain on niin hyvää. Olen maistellut noita yhdessä vain erikseen, samasta kourasta maisteltuna. Huh, tuo taisikin kuullostaa oudolta. Eli nappaan palan suklaata, muutaman suolapähkinän suuhun ja otan pienen pikkulusikallisen pähkinäsuklaa-levitettä samaan aikaan. Yhdessä, mutta erikseen. No jopas nyt tuli tunnustus! No mutta se on hyvää, ja sillä lähtee makeannälkä nopeasti. Näissä makeissa nämä ovat samassa paketissa. Paitsi...

Niin kuin minulle useimmiten leivonnassa käy, en suunnitellut näiden tekemistä etukäteen. Käytin suklaana sitä mitä sattui kaapista löytymään eli taloussuklaata, mikä arvatenkin oli ehkä liiankin tujua. Suklaamaku olikin melko voimakas, eikä lainkaan niin makea, kuin maitosuklaalla olisi ollut. Uskoisin taloussuklaata miedomman suklaan sopivan näihin paremmin. Koitan kyllä vielä jossain vaiheessa maitosuklaallakin. Jos ehditte ennen minua, niin kertokaapa millaisia tuli :)

Nopeat pähkinä-suklaakarkit

Aineet:
200 g suklaata
0.8-1 dl pähkinäsuklaa-levitettä (maitosuklaata käytettäessä vähemmän, tummalla suklaalla enemmän)
2.5 dl suolapähkinöitä

Ohje:
Pilko suklaa mikron kestävään kippoon. Sulata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Sekoita joukkoon pähkinä-suklaa -levite ja suolapähkinät. 

Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Vuoan koko riippuu siitä, kuinka paksuja paloja haluat. Itse käytin n. 21 x 21 cm vuokaa. Laita jääkaappiin kovettumaan noin pariksi tunniksi. Leikkaa kovettunut pähkinä-suklaalevy sopivan kokoisiksi paloiksi. 

Vinkki:
* Käytin näihin taloussuklaata. Sillä karkeista tulee melko voimakkaan suklaisia, ei kovinkaan makeita. Jos kaipaat hieman makeampaa lopputulosta, korvaa tumma suklaa osaksi tai kokonaan maitosuklaalla. Maitosuklaa ei kovetu samalla tavoin kuin tumma suklaa, joten jos käytät maitosuklaata, laita pähkinä-suklaalevitettä hieman vähemmän.

* Suolapähkinöiden sijasta voi käyttää muitakin pähkinöitä. Laita tällöin ripaus (n. 1/8 tl) suolaa suolaan suklaasulan joukkoon. Suola korostaa suklaan makua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...