maanantai 30. maaliskuuta 2015

Raejuusto-savulohitahna ruissipseille


Ennen makeita Pääsiäisherkkuja, tässä jotain pientä suolaista. Eräänä iltana töiden jälkeen mielini teki jotain suolaista, erittäin helppoa pikkunaposteltavaa. Ruissipsit ja savulohi ovat tosi ihana yhdistelmä, ja koska mielestäni savulohen joukkoon sopii mahtavasti myös raejuusto, syntyi aineksista tällainen lohi-raejuustotahna ruissipsien kanssa nautittavaksi.


Tahna oli mielestäni hyvänmakuista. Reilu määrä raejuustoa laimensi hieman savulohen suolaisuutta ja lisäsinkin suolaa hieman joukkoon, jotta maut erottuisivat paremmin. Tilli maistui tässä reilusti, toiset maistaneista tykkäsivät, toiset ei niinkään. Itse pidin kovin. Miinuspuolena oli liiallinen kosteus, sillä laitoin vahingossa joukkoon liikaa ranskankermaa. Seuraavaan päivään mennessä kosteus oli tasoittunut ja suolaisuuskin tuli paremmin esille. Olipas hyvää!


Savulohi-raejuustotahna ruissipseille

Aineet:
300 g lämminsavustettua savulohta
200-300 g raejuustoa
n. 0.5 tl suolaa (savulohen suolaisuuden mukaan)
1 rkl (maun mukaan) kuivattua tilliä
vajaa 1 dl ranskankermaa

Lisäksi:
ruissipsejä (esim. valkosipulin makuiset ovat tahnan kanssa tosi hyvä pari)

Ohje:
Perkaa savulohi. Sekoita joukkoon raejuusto ja tilliä. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Sekoita joukkoon ranskankermaa sen verran, että se sitoo aineet keskenään. Levitä ruissipsien päälle tai nauti vaikkapa ruisleivän kanssa.

Vinkki:
*  Lisää ranskankermaa vain sen verran, että saat seoksesta tahnamaista ja koossa pysyvää, jotta siitä ei tule liian vetistä.

* Tahnan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tällöin ranskankermaa voi laittaa joukkon hieman enemmän (lohen rasvaisuudesta riippuen jopa kokonaisen desilitran).

* Täytä ruissipsit tahnalla vasta hieman ennen tarjoilua, niin ne pysyvät rapeina.

* Voit maustaa seosta makusi mukaan myös vaikkapa ruohosipulilla. Joukkoon sopisi hyvin myös hienonnettu punasipuli.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...