maanantai 26. lokakuuta 2015

Helpot suklaamuffinit miedolla appelsiinikuorrutteella


Erään sateiden päivän ratoksi päätimme tyttöjen kanssa leipoa jotain. Kyselin esikoiselta toiveita ja niitä tuli samantein 10! :) Kuopus huuteli vain "kakku, jee, leivotaan kakku". Jostain kumman syystä kaapit olivat tyhjentyneet kakkuaineksista, joten plarasimme vielä esikoisen Koko perheen leivontakirjaa inspistä etsiessä. Tytön leivontainnostus oli valtava ja hän olisi halunnut leipoa samantein kaikki vastaan tulleet ohjeet :) Lopulta silmiin osui Pätkis-kuppikakut, joiden taikinaa lähdimme soveltamaan. Pätkikset olivat kaupassa, joten korvasimme sen valkosuklaan paloilla. Valkosuklaapalat toivat hieman lisämehevyyttä, mutta samalla myös makeutta. Päälle tuli suklaakermavaahdon sijasta appelsiinituorejuustoa sisältävä kermavaahto.



Muffinssien taikina oli helppo, sillä aineet vain sekoitettiin keskenään. Maku oli tuoreeltaan suklainen ja makea, mutta tuorejuusto-kermavaahtokuorrutus laimensi makeutta jonkin verran. Mitään lemppareita näistä ei kuitenkaan tullut. Tuoreena olivat ihan hyviä, mutta jo seuraavana päivänä pohja oli makuuni liian tiivis. Paremman pohjan saisi käyttämällä vaikkapa mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa. Tuo tuorejuusto-kermahässäkkäkään ei pelastanut näitä, ehkä päälle olisi sopinut peräti jokin suklaisempi juttu.. No mutta tulipahan koitettua. Ja vaikka ei oikein istunut omaan makuuni, niin kyllähän nämä esikoisella maistui ihan urakalla :)


Tässäpä tämä ohje:

Helpot suklaamuffinit suklaasydämellä

Aineet:
2.5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1.5 dl maitoa
1 muna
0.75 dl juoksevaa rasvaa

Kuorrutus:
1.25 dl kuohukermaa
200 g appelsiini tuorejuustoa
suklaaströsseleitä

Ohje:
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon maito, muna ja rasva. Sekoita käännellen sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat. 

Vuoraa muffinipellin kolot paperisilla vuoilla. Lusikoi ruokalusikallinen taikinaa kuhunkin vuokaan. Paina kevyesti kunkin taikinakasan päälle 1 valkosuklaan palanen. Lusikoi lopputaikina suklaan palasen päälle niin, että pala peittyy kokonaan.

Paista 200 asteessa n. 15-17 minuuttia, kunnes muffini tuntuu keskeltä koitettuna kiinteältä, mutta pehmeältä. Poista muffinit heti varovasti pois kuumalta pelliltä ja anna jäähtyä kelmulla peitettynä. Kelmu estää kosteuden poistumisen eikä muffinssi näin kuivu niin herkästi.

Kun muffini on jäähtynyt, vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto. Pursottele muffinien päälle. Koristele suklaaströsseleillä.

Vinkki:
* Jos haluaa kunnon suklaisen muffinin, voi päälle lusikoida hieman sulatettua suklaata. Muffinin voi toki syödä myös sellaisenaan ilman kuorrutetta.

* Jos haluaa kuorrutuksesta reilusti appelsiinin makuisen, kannattaa appelsiinituorejuustoa laittaa vaikka enemmänkin, tai sitten kermaa noin puolet vähemmän.

* Muffinssit ovat parhaimmillaan heti tuoreena syötynä. Kuorruta muffinssi kuitenkin vasta kun ne ovat kunnolla jäähtyneet.



10 kommenttia:

  1. Suklaamuffarit on niin parhaita...ihanan näköisiä. Mukavaa alkanutta viikkoa

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttävät! Pursotukset on todella onnistuneet ja koristelu tietty muutenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack :) Tällä kertaa olen itsekin pursotuksiin tyytyväinen, ehkä tuorejuustolisä auttoi kerman käyttäytymiseen :)

      Poista
  3. Näyttää kyllä ihanan meheviltä kuvissasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meheviä olivatkin :) Tuo valkosuklaapala olisi voinut olla jotain pehmeämpää suklaata, niin olisi sulanut suuhun vieläkin paremmin. Ja tuoreena parhaita, ehdottomasti :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Tämän mainitsin jo tuolla tekstissäkin, eli nämä olivat parhaimmillaan heti tuoreena nautittuna. Ja tuorejuusto-kermapursotuksen sijasta laittaisin ehkä ensi kerralla suklaakermapursotuksen tai sitten tuorejuustoa kerman joukkoon tuplamäärän :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...