sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Juustoinen kinkkupiirakka


Tein synttäreille toiseksi suolaiseksi tarjottavaksi tämän juustoisen kinkkupiirakan. Pohjaksi tein lempparini eli rahka-voitaikinan, tällä kertaa graham- ja ruisjauhoilla muokattuna. Täytteeseen vielä reilusti hyvää savukinkkua, juustoja ja ruohosipulia. Hitsin hyvää tuli ja hyvin kelpasi vieraillekin :)

Juustoinen kinkkupiirakka
 
n. 38 x 25 cm uunipellille, koosta riippuen n. 24-30 palaa

 Pohja:
n. 1/2 annosta rahka-voitaikinaa (osa vehnäjauhoista korvasin graham- ja ruisjauhoilla)

Täyte:
300 g savukinkkua pienemmäksi pilkottuna
1 paprika pieneksi pilkottuna
1 kananmuna
1.5 dl turkkilaista jogurttia
125 g voimakasta Koskenlaskijaa pieniksi kuutioiksi pilkottuna
150 g emmental-juustoraastetta 
1.5 dl hienonnettua ruohosipulia
mustapippuria
ripaus suolaa

Ohje:
Tee ensin taikina. Sekoita huoneenlämpöiset rasvat, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään murumaiseksi seokseksi. Sekoita maitorahka nopeasti joukkoon. Laita taikinakulho kelmulla vuorattuna jääkaappiin tunniksi tai pariksi.
Kaulitse kylmä taikina leivinpaperin päällä ohueksi, hieman uunipeltiä suuremmaksi levyksi. Nosta pohja leivinpapereineen pellille. Taikina saa nousta reunoille n. 1-1.5 cm. Leikkaa tarvittaessa ylimääräiset reunat pois.

Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin. Levitä pohjan päälle. Piirakka on nyt jotakuinkin tämän näköinen.


Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman  väriä pintaansa.

 

8 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköinen. Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aurinkokujalla, hyvää oli :) Kiitos vinkistäm yritän ehtiä käväsemään blogissasi :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hyvin maistui. Vaikka jälkikäteen mietittynä juustoja olisi voinut olla enemmänkin, niitähän ei voi olla liikaa ;) Kiitos Maiju :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...