Tein synttäreille toiseksi suolaiseksi tarjottavaksi tämän juustoisen kinkkupiirakan. Pohjaksi tein lempparini eli rahka-voitaikinan, tällä kertaa graham- ja ruisjauhoilla muokattuna. Täytteeseen vielä reilusti hyvää savukinkkua, juustoja ja ruohosipulia. Hitsin hyvää tuli ja hyvin kelpasi vieraillekin :)
Juustoinen kinkkupiirakka
n. 38 x 25 cm uunipellille, koosta riippuen n. 24-30 palaa
Pohja:
300 g savukinkkua pienemmäksi pilkottuna
1 paprika pieneksi pilkottuna
1 paprika pieneksi pilkottuna
1 kananmuna
1.5 dl turkkilaista jogurttia
125 g voimakasta Koskenlaskijaa pieniksi kuutioiksi pilkottuna
125 g voimakasta Koskenlaskijaa pieniksi kuutioiksi pilkottuna
150 g emmental-juustoraastetta
1.5 dl hienonnettua ruohosipulia
mustapippuria
ripaus suolaa
Ohje:
ripaus suolaa
Ohje:
Tee ensin taikina. Sekoita huoneenlämpöiset rasvat, jauhot, leivinjauhe
ja suola keskenään murumaiseksi seokseksi. Sekoita maitorahka nopeasti
joukkoon. Laita taikinakulho kelmulla vuorattuna jääkaappiin tunniksi tai
pariksi.
Kaulitse kylmä taikina leivinpaperin päällä ohueksi,
hieman uunipeltiä suuremmaksi levyksi. Nosta pohja leivinpapereineen
pellille. Taikina saa nousta reunoille n. 1-1.5 cm. Leikkaa tarvittaessa ylimääräiset reunat pois.
Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin. Levitä pohjan päälle. Piirakka on nyt jotakuinkin tämän näköinen.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä pintaansa.
Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin. Levitä pohjan päälle. Piirakka on nyt jotakuinkin tämän näköinen.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä pintaansa.
Niin herkullisen näköinen. Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.
VastaaPoistaKiitos Aurinkokujalla, hyvää oli :) Kiitos vinkistäm yritän ehtiä käväsemään blogissasi :)
PoistaNam!
VastaaPoistaNiin oli, kiitos Raisa P
PoistaNam! :P
VastaaPoistaKiitos Terhi, hyvin upposi :)
PoistaNam, vaikuttaa superherkulliselta! :P
VastaaPoistaHyvin maistui. Vaikka jälkikäteen mietittynä juustoja olisi voinut olla enemmänkin, niitähän ei voi olla liikaa ;) Kiitos Maiju :)
Poista