tiistai 7. kesäkuuta 2016

Vaahtokarkkitäytteiset keksit ja cocktail-lautanenEsikoinen esitti kaverisynttäritarjottavien keksitoiveena simpukkakeksit, joita hän teki viime vuoden synttäreillekin sekä lasten juhlissa usein suosiossa olevat cocktail-tikut. Hakiessamme aineita kaupasta emme löytäneetkään sieltä kekseihin tarvittavia "helmiä". Ajatus vaihtuikin sitten lennossa vaahtokarkkitäytteisiin kekseihin. Niistä tulikin aikas kivoja; rapeiden keksien välissä sitkeä vaahtokarkkisisus :) Myös toivottuihin cocktail-tikkuihin tuli muutos, sillä tikut jäivät pois ja tikkujen osaset tuli aseteltua lautaselle omiksi ryhmiksi. Nämä molemmat olivat niin superhelppoja tehdä, etten aluksi aionnut laittaa näitä blogiinkaan, mutta tässä kuitenkin tulee. Ensin cocktail-lautanen ja sen jälkeen nuo keksit :)


Asettelin cocktail-tikkuihin ajatellut osaset lautaselle näin ympyrän muotoon. Aluksi epäilin, miten tomaatit ja viinirypäleet mahtavat tehdä lapsille kauppansa, kun eivät ole tikuissa, mutta tuo pelko oli aiheetonta. Koko lautasellisesta oli juhlien jälkeen jäljellä vain muutama viinirypäle ja tomaateistakin vain neljännes. Mielestäni aika hyvin upposi 9 lapsen kesken muiden tarjottavien lisänä :)

Tomaatti-viinirypäle-nakki-juusto -lautanen

Aineet:
kermajuustoa paloiksi leikattuna
1 pkt (á 300 g) nakkeja
1 rasia punaisia viinirypäleitä
n. 300 g punaisia minitomaatteja
n. 300 g keltaisia ja oransseja minitomaatteja

Ohje:
Asettele ainekset suurelle lautaselle ympyrän muotoon aloittaen juustoista ja nakeista ja siirtyen värijärjestyksessä keltaisen ja oranssin kautta tummemman punaiseen.Vaahtokarkkitäytteiset Prinsessa-keksit 

Ja tässä vielä ohje vaahtokarkki-täytteisille vaaleanpunaisille kekseille.


n. 15-16 kpl

Aineet:
1 pkt Carneval Prinsessa-keksejä
Vaahtokarkkeja (ei minikokoisia)

Ohje:
Laita puolet prinsessa-kekseistä mikron kestävälle lautaselle punainen puoli alaspäin. Laita jokaisen keksin päälle vaahtokarkki. Jos vaahtokarkit ovat isoja, leikkaa vaahtokarkkeja keksiä aavistus pienemmäksi. Lämmitä keksejä mikrossa muutamia sekunteja, kunnes vaahtokarkit pehmenevät. Asettele jokaisen keksin päälle toinen prinsessa-keksi ja paina kevyesti.


Anna jäähtyä ennen tarjoamista. 

Vinkki:
* Vaahtokarkit lämpeävät mikrossa todella nopeasti, joten tarkkaile tilannetta. Liian kuuma vaahtokarkki alkaa kohota ja nousta.

* Keksit voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

2 kommenttia:

  1. Aikas kiva idea nuo vaahtokarkkikeksit! Ja coctail-lautasen hyvä puoli on se, että niitä tikkuja ei sitten loju joka puolella.. Ja sekin, jos joku ei vaikkapa siitä tomaatista tykkää niin voi olla ottamatta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo keksit olivat yllättävän kivoja. Uskon, että niitä tulee tehtyä toistekin. Ainakin jos tyttö saa päättää :) Totta, coctail-lautasessa on tuokin hyvä puoli, että saa valita juuri niitä juttuja, mistä pitää. Kiitos Raisa P :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...