maanantai 25. heinäkuuta 2016

Nopea ja herkullinen mansikkatrifle


Poikamme ristiäisiä vietetiin eilen kotonamme. Juhlat sujuivat kaikesta häslingistä huolimatta oikein kivasti ja sain kuin saikin ristiäiskakun pöytään. Tästä ja muista ristiäistarjottavista lisää lähiaikoina, kun saan naputeltua ohjeet ja ladattua kuvat koneelle. Sitä ennen muita kesän aikana tehtyjä juttuja. Tässä tällä kertaa mansikkainen trifle.

Ystäväni tuli katsomaan vauvaa kesäkuun lopulla pienen poikansa kanssa. Halusin tarjota heille jotain helppoa ja nopeatekoista, sillä vauva nukkui miten sattuu, enkä ollut varma kauanko minulla on leipomisaikaa. Kaivoin pakkasesta esiin samanmoisen pehmoisen pohjan, mitä olin käyttänyt Raikkaassa minttu-suklaakakussa ja väsäsin siitä mansikkaisen triflen. Oli kyllä nopia tehdä! Ja helppo! Ja myös hyvänmakuinen! :)


Käytin täytteessä kerman ja itse tehdyn vähäsokerisen hillon lisäksi myös turkkilaista jogurttia. Siitä tulikin täytteeseen kivan raikas maku. Trifle ei muutenkaan ollut mikään erityisen makea myöskään tuon vähäsokerisen hillon takia. Laitoin sitä vain sen verran, että siitä tuli täytteeseen hieman maku. Esikoinen kävi vielä poimimassa kasvimaalta mansikoita väliin ja päälle laitettavaksi. Kiva, pikainen, kesäinen tarjottava :)

Nopea ja herkullinen trifle

Aineet:
1/2 annosta helppoa suklaakakkupohjaa (=toinen osa pohjasta, jonka käytin Raikkaaseen minttusuklaakakkuun)
2.5 dl Flora Vispiä
2 dl turkkilaista jogurttia
noin 1 dl itsetehtyä mansikka-punaherukkahilloa
tuoreita mansikoita

Mansikka-punaherukkahillo 
(olin tehnyt isomman annoksen alla olevilla mittasuhteilla. Käytin trifleen hillosta vain pienen osan):
noin 2/3 mansikoita (800g)
noin 1/3 punaherukoita (400g)
hillosokeria vajaa 3/4 hillosokeripussissa mainitusta määrästä (eli tässä tapauksessa reilu 400g)
(hillon teko-ohje: hillosokeripussin ohjeen mukaan tehtynä)

Ohje:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös turkkilainen jogurtti sekä maun mukaan hilloa. Kermavaahto saa jäädä raikkaaksi.

Pilko suklaakakkupohjasta noin puolet kulhon pohjalle. Lusikoita päälle kermaseosta ja pilko päälle mansikoita. Tee toinen samanlainen kerros. Jätä halutessasi päälle ripoteltavaksi hieman suklaakakkupohjaa. Koristele mansikoilla ja vaikkapa sitruunamelissan lehdillä. Ja eikun kimppuun!






4 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää. Tällaiset nopeat on kivoja ja joskus enemmän kuin tarpeellisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P :) Triflet ovat ihanan nopeita tehdä (varsinkin jos pakkasesta löytyy jokin ylimääräinen kakkupohja). Ja hyviäkin ovat :P

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...