torstai 28. heinäkuuta 2016

Helppo kookos-suklaakakku / gluteeniton


Tätä kookos-suklaakakkua tarjosin vauvaa katsomaan tulleille sukulaisille kesäkuun puolella. Silloin väsymykseni oli suuri, joten jotain nopeaa ja helppoa piti saada pöytään. Onneksi kaapista löytyi pussillinen suklaakakkujauheseosta, josta sai minuutissa tehtyä kakkutaikinan. Maustoin valmiin taikinan vielä kookoshiutaleilla ja eikun uuniin. Nopeaa ja helppoa siis. Ja myös tosi hyvää. Kakku riitti just ja just 6 lapselle ja 6 aikuiselle. Lapset ottivat vielä lisääkin. Vaikken yleensä käytäkään noita valmiita jauhoseoksia, niin onpa ne näimmä kuitenkin aika hyviä kiireisiä hetkiä varten :)


Tässä tämä superhelppo ohje.

Kookos-suklaakakku

n. 1 litran vetoiseen vuokaan

Aineet:
1 pss Farina suklaakakkujauheseosta
1.5 dl juoksevaa margariinia
3 munaa
 0.75 kookoshiutaleita

Lisäksi vuoan voiteluun ja "jauhottamiseen":
rasvaa
kookoshiutaleita

Kuorrutus:
100 g suklaata (laitoin puolet maitosuklaata, puolet tummaa suklaata)
0.5 dl kuohukermaa
kookoshiutaleita

Ohje:
Kaada suklaakakkujauheseos kulhoon. Lisää juokseva rasva sekä munat. Vatkaa seosta n. 1 minuutti, kunnes se on kuohkeaa. Lisää kookoshiutaleeta ja hurauta vielä sekaisin. Voitele kakkuvuoka ja "jauhota" se kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 190 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa, ja kumoa sen jälkeen tarjoilulautaselle. Peitä hyvin vaikkapa kelmulla ja anna jäähtyä kokonaan.

Kuorrutusta varten pilko suklaat mikron kestävään kippoon ja kaada joukkoon kerma. Lämmitä mikrossa n. 10 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jos suklaaseos on kovin kuuma, anna sen jäähtyä hetki, kunnes koostumus paksenee hieman, mutta se on edelleen juoksevaa. Lusikoi suklaata kakun päälle, annan valua reunoja pitkin alas. Ripottele pinnalle lopuksi kookoshiutaleita. Anna kuorrutteen jähmettyä vielä hetki ennen tarjoamista.


Katsotaan, josko ensi viikollalla saisin jo postattua ristiäistarjottavia. Niin kauniit kelit ollut viime päivinä, ettei koneen ääressä ole juurikaan tullut vietettyä aikaa. Nyt pitää nauttia kesästä kun vielä voi :)

4 kommenttia:

  1. Paikassaan nämä valmiit jauhoseokset on tosi käteviä! :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana blogi! Tekisi heti mieli kokeilla kymmeniä reseptejä :D
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Ihana kuulla, että innostuit monista ohjeista. Odotan jo kuulevani miten ohjeet toimivat keittiössäsi :) Ihanaa viikonjatkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...