torstai 21. heinäkuuta 2016

Pienet juustokakut + arvonta-asiaa

 

Lämpimiä kesäkelejä saatiin odotella jonkin aikaa, mutta ihanaa kun ne saapuivat. Ja mikäs sen ihanampi tapa nauttia näistä ja tulevista kesäisistä säistä, kuin käydä vaikkapa piknikillä ja ottaa mukaansa herkulliset ja helppotekoiset jälkiruoat. Tässä yksi ehdotus sellaiseksi; pienet juustokakut :) 


Pääsin jälleen 10 muun Blogiringin bloggaajan kanssa kehittelemään reseptiä Valio Violan tuorejuustoista. Violan maustetut tuorejuustot ovat olleet todella positiivinen yllätys, ja vaikken normaalisti maustettuja tuorejuustoja käytä, niin nämä ovat jääneet käyttööni. Itse ihastuin viime kerralla mango-tuorejuustoon ja halusin käyttää sitä jälkiruoassa tälläkin kertaa. Tällä kertaa kaupasta mukaan tarttui myös mustaherukka-tuorejuusto.


Tein noista kahdesta tuorejuustosta pieniä kahden maun juustokakkuja muffinssivuokiin. Tämän helpommaksi juustokakkujen tekeminen ei kovin helposti mene ja aineksiakin on vain kolme! Muffinssivuoan pohjalle laitetaan yksi keksi, jonka päälle laitetaan lusikoidaan tuorejuustoa, johon on sekoitettu muna. Vielä uuniin ja jäähdytys. Helppoa, eikö. Ja nopeaa!


Ennen paistamista pelkäsin hieman, jäävätkö keksit täysin koviksi, mutta lopulta niille kävikin päinvastoin ja ne tulivat juustokakkumassan alla pehmoisiksi. Keksin päällä oli mustaherukkainen tuorejuustokerros ja päällimmäisenä vielä mangon makuinen kerros. Tuo mustaherukkainen uutuus oli maultaan miedon mustaherukkainen ja sopi mielestäni oikein hyvin mangon kanssa yhteen. Kumpikaan maku ei jyrännyt toista. Juustokakkuihin saa kivasti vaihtelua laittamalla juustokakkumassaan erimakuisia tuorejuustoja.


Nämä pienet juustokakut tekee nopeasti jääkaappiin valmiiksi piknikkiä, muuta ulkoiluretkeä tai mökkireissua odottamaan vaikkapa edellisenä iltana, mutta niiden tekeminen onnistuu hienosti myös saman päivän aamuna, kun pakkaa huoneenlämpöiset kakkuset vaikkapa pieneen kylmälaukkuun muutaman kylmäkallen päälle. Kokeilin molempia tapoja. Eri kerroilla. Ensimmäiset jälkkärit nautittiin kotipihalla, kun taas toiset päätyivät pikaleivonnaisina mökkireissulle 7v. tytön tekeminä. Tässä tulee ohje :)

Pienet mustaherukka-mangojuustokakut

10-12 kpl

Aineet:
200 g Valio Viola mustaherukka-tuorejuustoa
200 g Valio Viola mango-tuorejuustoa
2 munaa
10-12 kpl (kaura)keksiä

Lisäksi:
Muffinssipelti ja paperisia muffinssivuokia

Ohje:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Lusikoi mustaherukka-tuorejuusto pieneen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon mango-tuorejuusto. Lisää kumpaankin kulhoon 1 muna ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Laita kuhunkin vuokaan 1 keksi. Lusikoi  mustaherukka-tuorejuustoseos tasaisesti kunkin keksin päälle. Lusikoi päälle mango-tuorejuustoseos.


Paista noin 15-20 minuuttia, kunnes juustokakut ovat hyytyneet reunoilta, mutta hytkyvät edelleen keskeltä. Anna jäähtyä kokonaan ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Nappaa mukaan vaikkapa piknik-koriin.



Ja sitten vielä muistutus Valio Violan arvonnasta. Kaikkien 14.8 mennessä instassa tai facebookissa #violaretki-kuviaan postanneiden kuluttajien kesken arvotaan 100 euron lahjakortteja! Tarkempia tietoja löydät sivulta www.valio.fi/viola.


www.blogirinki.fi
Yhteistyössä Valio Viola

10 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä pikkuherkkuja :)

    VastaaPoista
  2. Loistava idea ja aivan suloisia! Pitää ehdottomasti muistaa. Näitä söisi varmaan mielellään kotosallakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Viilennykseen menee vähän kauemmin, mutta muuten tosi helppoja ja nopeita tehdä. Meidän 7-vuotiaskin teki nämä itsekseen sillä välin kun itse olin vauvanhoitopuuhissa :)

      Poista
  3. Mahtava idea! Täytyy laittaa omatkin lapset kokkaamaan näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne :) Kiva, että innostuit! Eipä muuta kuin leipomaan :)

      Poista
  4. Kertakaikkiaan ihania kakkusia! Pitääpä testata joku kerta, jos keksitkin kerran pehmenivät kivasti... testasin muuten mutakakkumaista valkosuklaapohjaasi, testitulokset tulossa blogiin piakoin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maiju :) Olivat kyllä mielettömän helppoja ja nopeita, oikein pikaleivonnaisia :)
      Odotan jo pääseväni lukemaan testituloksesi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...