Vieraita saapui kahdessa erässä, joten pitihän sitä olla kaksi kakkuakin. Uutta koristetta en valitettavasti ehtinyt tekemään, joten muumi sai istuskella molempien kakkujen päällä. Pursotuksista yritin tehdä hieman erilaiset..
Kakku I:
Ensimmäiset vieraat saapuivat torstaina. Heille tarjosin tätä kakkua. Hyvin teki kauppansa.
Ensimmäiset vieraat saapuivat torstaina. Heille tarjosin tätä kakkua. Hyvin teki kauppansa.
Pohjana 5 munan sokerikakkupohja.
Välissä tuttu ja turvallinen mansikkamousse.
Päällä vaniljan makuista vaaleanpunaista karkkimassaa
Koristeet sokerimassaa, jotka värjättä Wiltonin pastaväreillä.
Kermapursotukset:
1 prk Flora Vispi
3 rkl mansikkatomusokeria
1 hammastikullinen Rose pastaväriä
Kakku II:
Synttäripäiville tuli toinen vierassatsi sunnuntaina. Käytin tähän kakkuun samaa muumikoristetta kuin torstaina, koska en ehtinyt väsäämään uutta. Tästä kakusta tuli näpsästyy vain pari pikaista, huonolaatuista kuvaa ennen kuin ahneet vieraat tulivat lautasen kanssa hakemaan täydennystä mahoihinsa kakusta..
Muumikakuissa oli eroina vain täyte, pursotukset ja päällä olevan vaahtokarkkikuorrutteen väri.
Reunapursotukset tein tällä kertaa isolla lehtityllalla ja koripunostyllalla.
Pohjana jälleen 5 munan sokerikakkupohja.
Täytteenä kinuski-puolukkatäyte.
Päällä valkoista vaahtokarkkimassaa.
Koristeet sokerimassaa, pastaväreillä värjättynä.
Täytteenä kinuski-puolukkatäyte.
Päällä valkoista vaahtokarkkimassaa.
Koristeet sokerimassaa, pastaväreillä värjättynä.
Täyte riittää 24 cm vuoalla tehdyn kakun kahteen väliin.
Kinuskitäyte ilman
tuorejuustoa, koska vieraana raskaana oleva ja heidän nykyisten suositusten mukaan pitäisi välttää tuorejuustoja. Oli ihan ok näinkin, mutta kerma oli hötömpää, eikä kinuskisuus tullut niin selvästi esille kuin tuorejuustoversiosta. Alla tarkempi ohje.
Kinuskikastike:
4 dl kuohukermaa
3.5-vajaa 4 dl fariinisokeria (mitattaessa ”pakataan suht tiukaksi” eli ilmat pois)
4 dl kuohukermaa
3.5-vajaa 4 dl fariinisokeria (mitattaessa ”pakataan suht tiukaksi” eli ilmat pois)
Kermavaahto:
5 dl kuohukermaa
2.5 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä
n. 6 dl jäisiä puolukoita
5 dl kuohukermaa
2.5 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä
n. 6 dl jäisiä puolukoita
Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin
ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla
täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka
edellispäivänä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä
kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto
kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja liota liivatejauhe siihen. Sekoita
täytteeseen. Levitä täytettä (n. ¼) kostutetun pohjan päälle. Ripottele päälle jäiset
puolukat ja lisää täytettä (taas n. ¼). Tee toinen kerros samalla tavalla. Hyydytä
jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)