torstai 23. kesäkuuta 2011

Raparperijuustokakut valkosuklaalla ja ilman




Töissä sain maistella juustokakkua ja antaa ehdotukseni sen parantamiseen. Mielessä heräsi heti saman kakun testaus (muokkausten kera siis) kotonakin, ja tietenkin raparperien kera. Testasin samantein kaksi hieman erilaista täytettä, joihin molempiin tein kaurakeksipohjan ilman voita (töissäkin tehty näin) sekä raparperia. Eli tuloksena syntyi kaksi kakkua kahteen 16 cm vuokaan. 


Molemmat namia! Valkosuklainen versio melko makea, toinen raikkaampi. Raparperia olisi voinut olla enemmän, korjasin määrän suoraan ohjeeseen. Rasvaton pohjakin toimi oikein loistavasti! Kannattaa pitää jääkaapissa vetäytymässä reilusti yli vuorokauden, silloin ehdottomasti parasta.

Nämä määrät riittävät yhteen n. 24 cm kakun tai kahden 16 cm kakun tekoon.

Pohja (riittää kahteen 16 cm kakkuun tai yhteen 24 cm kakkuun):
200 g kaurakeksejä
n. 0.8 dl (kuitenkin vajaa 1 dl) rapari-porkkanahilloa

Murskaa keksit, lisää joukkoon hillo. Painele vuoan pohjalle.

Raparperitäyte (riittää kahteen 16 cm kakkuun tai yhteen 24 cm kakkuun):
n.5 (=7 dl)) raparin vartta pieniksi pilkoittuina
2.5 dl vettä
0.75 dl sokeria

Laita kattilaan raparin palat, vesi ja soku. Keitä kunnes raparit pehmenevät (muutama minuutti). Siivilöi raparit, mutta älä heitä keitin vettä hukkaan.

Yllä olevat puoliksi molempiin kakkuihin eli yht. n. 1.5 dl raparisosetta/16 cm kakku.


Vaniljatäyte I (16 cm kakkuun, kaksinkertaisena 24 cm kakkuun):
1.25 dl vatkattavaa Vaniljaa
100 g maitorahkaa
1.5 tl vaniljasokeria
0.25 dl sokeria
1.25 tl liivatejauhetta
0.25 dl raparin keitinlientä
1.25 dl raparisosetta
50 g valkosuklaata sulatettuna
Sekä päällä valkosuklaasta tehdyt spritsaukset


Vaniljatäyte II (16 cm kakkuun, kaksinkertaisena 24 cm kakkuun):
1.25 dl vatkattavaa Vaniljaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g maitorahkaa
1.25 dl raparisosetta
0.25 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0.25 dl raparin keitinlientä
1.75 tl liivatejauhetta 

Päälle (riittää kahteen 16cm kakkuun tai yhteen 24 cm kakkuun):
2.5dl raparperien keitinlientä
1 tl liivatejauhetta (pistin vahingossa 2 tl)
(elintarvikevärejä/pastavärejä)

Kuumenna raparien keitinliemi ja lisää joukkoon liivatejauhe. Vatkaa Vanilla vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto/rahka sekä sokerit ja pehmeät raparit. Lisää liivateliemi pikku hiljaa samalla hyvin sekoittaen. Kaada pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä. Kuumenna 0.25 dl raparperien keitinlientä ja lisää joukkoon liivatejauhe. Värjää loppu keitinliemi pastaväreillä. Kun liivate hyvin sulanut, lisää liivateseos loppuun raparperin keitinliemeen. Kaada seos kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...