Koristukset jäivät tekemättä. Ripottelin pinnalle vain vaniljajauhetta. Yksinkertainen
on kaunista :) Ainoan kuvan otin iltahämärissä todella todella huonossa valossa, joten se ei ole lainkaan julkaisukelpoinen. Nyt on siis taaaaas yksi piirakka, jota on pakko tehdä vielä uudestaan (jotta saa hyvän kuvan) :)
Kehuja tuli.
Vaniljatäyte oli
pelkiltään aivan mahdottoman hyvää! Pari muutosta kuitenkin tekisin. Eli pohja olisi voinut olla mieluummin esim. muropohja (150g voita, 1.5 dl sokeria, 1 muna, 4.5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta. Voi ja sokeri sekaisin, lisätään loput aineet) koska tämä turhan kova.
Rapareihin lisäksi hieman enemmän pottujauhoja (esim. 2.5 rkl).
Pohja (mieluummin. muropohja kuin tämä?):
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja (saisi olla 2.5 rkl)
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 maustemittaa vaniljajauhetta
1 ½ dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja (saisi olla 2.5 rkl)
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 maustemittaa vaniljajauhetta
1 ½ dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
Ohje:
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunan alaosa (siihen asti, johon pohjataikina ulottuu).
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunan alaosa (siihen asti, johon pohjataikina ulottuu).
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele
joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle. Pese raparperit ja kuori niistä ulommainen
kerros. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle.
Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi.
Kaada raparpereiden päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 35 minuuttia ja
anna sitten jäähtyä. Huom: vuoan alle kannattaa laittaa foliota suojaksi
vuoasta tihkuvan nesteen varalta.
Putsaa vuoan sisäreunoja, mikäli niihin on paistamisen
aikana tarttunut jotain. Sivele reunoille kevyesti kasviöljyä – näin valmis
kakku on helpompi irrottaa siististi vuoasta.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita
kermaan vaniljajauhe. Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon
tomusokeri.
Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto
sekä tuorejuusto.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon
liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte
vuokaan. Ripottele pinnalle koristeeksi vaniljajauhetta tai vaniljatangon
siemeniä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta
ja siirrä tarjoilulautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)